Zobrazeno 1 - 10
of 66
pro vyhledávání: '"prickly pear fruit"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ikram Es-Sbata, Remedios Castro-Mejías, Carmen Rodríguez-Dodero, Rachid Zouhair, Enrique Durán-Guerrero
Publikováno v:
Beverages, Vol 9, Iss 3, p 74 (2023)
Prickly pear (Opuntia ficus-indica (L). Mill.) is a plant that belongs to the Cactaceae family and can grow in arid and semi-arid climates. This fruit is considered a good source of nutrients, antioxidant constituents and health-promoting substances,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4ecf92bed491486e98e56a2e8b8b4afa
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Open Agriculture, Vol 6, Iss 1, Pp 178-191 (2021)
The aim of this study was to determine the physicochemical properties, extract and characterise pectin from green (Morado), purple (Algerian), and orange (Gymno carpo) varieties of South African prickly pear (PP) (Opuntia ficus-indica) fruit peel. Pe
Publikováno v:
International Journal of Poultry Science. 20:99-105
Autor:
Radhika Rajendhiran, Raji Atchudan, Jayabal Palanisamy, Athinarayanan Balasankar, Tae Hwan Oh, Venugopal Deivasigamani, Subramaniyan Ramasundaram
Publikováno v:
Coatings; Volume 13; Issue 3; Pages: 579
Plant extracts have been utilized as an ecofriendly natural reducing agent for the synthesis of nanomaterials, including metal oxides. Prickly pear (opuntia) fruit extract (PPE) was used as a reducing agent for the sol–gel synthesis of titanium dio
Autor:
Pilar Legua, Ángel A. Carbonell-Barrachina, Luis Noguera-Artiaga, Francisca Hernández, Lucía Andreu-Coll
Publikováno v:
Journal of Food Science. 85:358-363
This research analyzed the volatile composition of the fruits pulp of six prickly pear cultivars (NT, NE, NO, NA, FR, and ORI) growing in Spain, by headspace solid-phase microextraction and gas chromatography (GC-MS and GC-FID). A total of 35 compoun
Publikováno v:
Materials Today: Proceedings. 27:3243-3248
Three Moroccan varieties of Opuntia spp. (Aakria, Safra and Derbana) were studied through physicochemical and biochemical characterizations of their fruit fresh peels, and via the evaluation of drying impact on quality criteria of peel powders dried
Autor:
Boudaoud Yamina, Abdessemed Dalila
Publikováno v:
Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research. :125-127
Objective: This research work is aimed at production and evaluation of the physical-chemical, and sensory qualities of jam produced from the prickly pear fruit from two varieties: Timgad region (Batna, semi-dry area), Elkseur (Bejaia, temperate zone)