Knihovna AV ČR, v. v. i.
  • Odhlásit
  • Přihlášení
  • Jazyk
    • English
    • Čeština
  • Instituce
    • Knihovna AV ČR
    • Souborný katalog AV ČR
    • Archeologický ústav Brno
    • Archeologický ústav Praha
    • Astronomický ústav
    • Biofyzikální ústav
    • Botanický ústav
    • Etnologický ústav
    • Filosofický ústav
    • Fyzikální ústav
    • Fyziologický ústav
    • Geofyzikální ústav
    • Geologický ústav
    • Historický ústav
    • Masarykův ústav
    • Matematický ústav
    • Orientální ústav
    • Psychologický ústav
    • Slovanský ústav
    • Sociologický ústav
    • Ústav analytické chemie
    • Ústav anorganické chemie
    • Ústav pro českou literaturu
    • Ústav dějin umění
    • Ústav fyziky atmosféry
    • Ústav fotoniky a elektroniky
    • Ústav fyzikální chemie J. H.
    • Ústav fyziky materiálů
    • Ústav geoniky
    • Ústav pro hydrodynamiku
    • Ústav chemických procesů
    • Ústav informatiky
    • Ústav pro jazyk český
    • Ústav jaderné fyziky
    • Ústav makromolekulární chemie
    • Ústav pro soudobé dějiny
    • Ústav přístrojové techniky
    • Ústav státu a práva
    • Ústav struktury a mechaniky hornin
    • Ústav teoretické a aplikované mechaniky
    • Ústav teorie informace a automatizace
    • Ústav výzkumu globální změny
Pokročilé vyhledávání
  • Domovská stránka
  • Vyhledávání: "prickly pear fruit"
  • Navrhnout nákup titulu
Zobrazeno 1 - 10 of 66 pro vyhledávání: '"prickly pear fruit"'
1
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
2
Akademický článek
Sensory Analysis as a Simple and Low-Cost Tool to Evaluate and Valorize a New Product from Local Fruits in Rural Communities: The Case of Highly Aromatic Vinegar from Prickly Pear Fruits
Autor: Ikram Es-Sbata, Remedios Castro-Mejías, Carmen Rodríguez-Dodero, Rachid Zouhair, Enrique Durán-Guerrero
Publikováno v: Beverages, Vol 9, Iss 3, p 74 (2023)
Prickly pear (Opuntia ficus-indica (L). Mill.) is a plant that belongs to the Cactaceae family and can grow in arid and semi-arid climates. This fruit is considered a good source of nutrients, antioxidant constituents and health-promoting substances,
Externí odkaz: https://doaj.org/article/4ecf92bed491486e98e56a2e8b8b4afa
Zobrazit plný text záznamu
3
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
4
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
5
Physicochemical properties of South African prickly pear fruit and peel: Extraction and characterisation of pectin from the peel
Autor: T.E. Kgatla, Afam I. O. Jideani, Isobel Lerato Gosh Lekhuleni, Mpho Edward Mashau
Publikováno v: Open Agriculture, Vol 6, Iss 1, Pp 178-191 (2021)
The aim of this study was to determine the physicochemical properties, extract and characterise pectin from green (Morado), purple (Algerian), and orange (Gymno carpo) varieties of South African prickly pear (PP) (Opuntia ficus-indica) fruit peel. Pe
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::aac3bb46befb777975fca9ece61d6577
https://doaj.org/article/fa845a8ba9db416dabb11b6328733d70
Zobrazit plný text záznamu
6
Promoting of Growth in Ross 208 Chicken Broilers Following a Diet Based on Opuntia ficus-Indica (Prickly Pear) Fruit
Autor: J. Mouslim, A. Belghiti, S. Zougagh, I. Zerdani, A. Aainouss, T. Rochd
Publikováno v: International Journal of Poultry Science. 20:99-105
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::3f478e7849e90b2a59e9aee92675f0b0
https://doi.org/10.3923/ijps.2021.99.105
Zobrazit plný text záznamu
7
Prickly Pear Fruit Extract: Capping Agent for the Sol–Gel Synthesis of Discrete Titanium Dioxide Nanoparticles and Sensitizer for Dye-Sensitized Solar Cell
Autor: Radhika Rajendhiran, Raji Atchudan, Jayabal Palanisamy, Athinarayanan Balasankar, Tae Hwan Oh, Venugopal Deivasigamani, Subramaniyan Ramasundaram
Publikováno v: Coatings; Volume 13; Issue 3; Pages: 579
Plant extracts have been utilized as an ecofriendly natural reducing agent for the synthesis of nanomaterials, including metal oxides. Prickly pear (opuntia) fruit extract (PPE) was used as a reducing agent for the sol–gel synthesis of titanium dio
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::f4f9b21b268e1e53bd250e25ac61d602
https://doi.org/10.3390/coatings13030579
Zobrazit plný text záznamu
8
Volatile composition of prickly pear fruit pulp from six Spanish cultivars
Autor: Pilar Legua, Ángel A. Carbonell-Barrachina, Luis Noguera-Artiaga, Francisca Hernández, Lucía Andreu-Coll
Publikováno v: Journal of Food Science. 85:358-363
This research analyzed the volatile composition of the fruits pulp of six prickly pear cultivars (NT, NE, NO, NA, FR, and ORI) growing in Spain, by headspace solid-phase microextraction and gas chromatography (GC-MS and GC-FID). A total of 35 compoun
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::a4c368d77e92eda2103559a42cad37f3
https://doi.org/10.1111/1750-3841.15001
Zobrazit plný text záznamu
9
Drying impact on physicochemical and biochemical criteria of prickly pear fruit peels of three varieties of Opuntia spp
Autor: Hamza Elmahdaoui, Jamila Amzil, Hasnaâ Harrak, Fatima Ettalibi, Chemseddoha Gadhi
Publikováno v: Materials Today: Proceedings. 27:3243-3248
Three Moroccan varieties of Opuntia spp. (Aakria, Safra and Derbana) were studied through physicochemical and biochemical characterizations of their fruit fresh peels, and via the evaluation of drying impact on quality criteria of peel powders dried
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::a1ce4ce553a8149d39770c5e92df7451
https://doi.org/10.1016/j.matpr.2020.04.726
Zobrazit plný text záznamu
10
PHYSICOCHEMICAL CHARACTERIZATION OF JAMS, ARTINASAL, AND INDUSTRIAL PRODUCED FROM THE PRICKLY PEAR FRUIT OF OPUNTIA FICUS-INDICA L
Autor: Boudaoud Yamina, Abdessemed Dalila
Publikováno v: Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research. :125-127
Objective: This research work is aimed at production and evaluation of the physical-chemical, and sensory qualities of jam produced from the prickly pear fruit from two varieties: Timgad region (Batna, semi-dry area), Elkseur (Bejaia, temperate zone)
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::5389ecd40bc34c68b7fabfef1b5718d2
https://doi.org/10.22159/ajpcr.2021.v14i2.40227
Zobrazit plný text záznamu
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Další »
  • [7]

Vyhledávací nástroje:

  • RSS
  • Poslat e-mailem

Upřesnit hledání

Omezení vyhledávání
Plný text Recenzováno Digitální knihovna AV ČR
Zdroje
Pouze tištěné dokumenty
Zahrnout EIZ
  • 29 Akademické články
  • 3 Knihy
  • 1 Recenze
  • 21 prickly pear fruit
  • 17 horticulture
  • 14 chemistry
  • 13 biology
  • 13 pear
  • 9 food science
  • 8 betalains
  • 8 chemistry.chemical_compound
  • 8 food and beverages
  • 7 botany
  • 6 body regions
  • 6 business
  • 6 business.industry
  • 6 medicine
  • 6 opuntia
  • 5 01 natural sciences
  • 5 03 medical and health sciences
  • 5 cactus
  • 5 opuntia ficus
  • 4 02 engineering and technology
  • 4 0210 nano-technology
  • 4 021001 nanoscience & nanotechnology
  • 4 antimicrobial
  • 4 betalain
  • 4 dye-sensitized solar cell
  • 4 engineering
  • 4 engineering.material
  • 4 fruit
  • 4 humans
  • 4 pulp (paper)
  • 4 sugar
  • 3 0104 chemical sciences
  • 3 04 agricultural and veterinary sciences
  • 3 0404 agricultural biotechnology
  • 3 040401 food science
  • 3 antioxidant
  • 3 ascorbic acid
  • 3 betacyanins
  • 3 betanin
  • 3 cactus pear
  • 3 dyeing
  • 3 extraction
  • 3 extraction (chemistry)
  • 3 food
  • 3 food.ingredient
  • 3 general agricultural and biological sciences
  • 3 general medicine
  • 3 kinetics
  • 3 materials science
  • 3 medicine.medical_treatment
  • 4 elsevier bv
  • 4 informa uk limited
  • 4 mdpi
  • 4 wiley
  • 2 elsevier science bv
  • 2 mdpi ag
  • 1 amer chemical soc
  • 1 ansf publications
  • 1 asian pacific organization cancer prevention
  • 1 asian pacific organization for cancer prevention
  • 1 biolife sas
  • 1 bursa uludag universitesi
  • 1 de gruyter
  • 1 diva enterprises private limited
  • 1 ecorfan
  • 1 egypts presidential specialized council for education and scientific research
  • 1 elsevier
  • 1 elsevier ltd
  • 1 elsevier sci ltd
  • 1 fen bilimleri enstitusu
  • 1 innovare academic sciences pvt ltd
  • 1 jstor
  • 1 molecular diversity preservation international (mdpi)
  • 1 multidisciplinary digital publishing institute (mdpi)
  • 1 national information and documentation centre
  • 1 office spectroscopy & spectral analysis
  • 1 open access journal of biogeneric science and research
  • 1 penerbit universiti kebangsaan malaysia
  • 1 penerbit universiti kebangsaan malaysia (ukm press)
  • 1 pergamon-elsevier science ltd
  • 1 professional assoc cactus development
  • 1 sai scientific communications
  • 1 science alert
  • 1 science press
  • 1 scientific societies
  • 1 springer international publishing
  • 1 springer-verlag
  • 1 taylor & francis inc
  • 1 taylor & francis ltd
  • 1 taylor and francis inc.
  • 1 taylor and francis ltd.
  • 1 umschau verlag
  • 1 univ kebangsaan malaysia
  • 1 university of guanajuato
  • 1 wiley-blackwell
  • 3 coatings
  • 3 journal of food engineering
  • 3 journal of food science
  • 3 sains malaysiana
  • 2 asian pacific journal of cancer prevention
  • 2 beverages
  • 2 energy conversion and management
  • 2 ernahrungs umschau
  • 2 industrial crops and products
  • 2 journal of horticultural science
  • 2 journal of the textile institute
  • 1 acta universitaria
  • 1 asian journal of pharmaceutical and clinical research
  • 1 complementary therapies in medicine
  • 1 crop post-harvest: science and technology: perishables
  • 1 egyptian journal of chemistry
  • 1 european food research and technology
  • 1 guang pu xue yu guang pu fen xi/spectroscopy and spectral analysis
  • 1 international journal of biological macromolecules
  • 1 international journal of chemtech research
  • 1 international journal of colorectal disease
  • 1 international journal of molecular sciences
  • 1 international journal of poultry science
  • 1 journal of agricultural and food chemistry
  • 1 journal of applied and natural science
  • 1 journal of biological regulators and homeostatic agents
  • 1 journal of hill agriculture
  • 1 journal of the professional association for cactus development
  • 1 journal-agrarian and natural resource economics
  • 1 lwt
  • 1 materials today: proceedings
  • 1 medicina
  • 1 misr journal of agricultural engineering
  • 1 molecular mechanisms of functional food
  • 1 molecules
  • 1 nutritional composition of fruit cultivars
  • 1 open access journal of biogeneric science and research
  • 1 open agriculture
  • 1 plant disease
  • 1 scientia horticulturae
  • 1 separation science and technology
  • 1 separation science and technology (philadelphia)
  • 1 spectroscopy and spectral analysis
  • 1 the journal of the textile institute
  • 1 toxin reviews
  • 1 transactions of the kansas academy of science (1903-)
  • 34 OpenAIRE
  • 16 Science Citation Index Expanded
  • 15 Scopus®
  • 1 Directory of Open Access Journals

Možnosti vyhledávání

  • Tematická mapa
  • Historie vyhledávání
  • Pokročilé vyhledávání

Objevte více

  • Abecední procházení

Hledáte pomoc?

  • Tipy pro vyhledávání
načítá se......