Zobrazeno 1 - 10
of 888
pro vyhledávání: '"postprandial glycemia"'
Publikováno v:
Metabolites, Vol 14, Iss 11, p 585 (2024)
Background/Objectives: Legume seeds, such as chickpeas, are a rich source of resistant starch (RS) and have a low glycemic index (GI). The aim of this study was to evaluate the effect of cooking and cooling chickpea pasta on the RS content, glycemic
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/101da4f6aa854503aaf053ab3790c93b
Autor:
Elisabeth Miehle, Katarzyna Pietrynik, Stephanie Bader-Mittermaier, Thomas Skurk, Peter Eisner, Hans Hauner
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 117, Iss , Pp 106230- (2024)
Frequent consumption of processed, high-glycemic, low-fiber foods is associated with an increased risk of hyperglycemia, hyperinsulinemia, and ultimately of type-2 diabetes. This work investigated the impact of enriching high-glucose doughs with citr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d7467eb7a8c241c2aa2fa562be79aec4
Publikováno v:
Сахарный диабет, Vol 26, Iss 5, Pp 455-463 (2023)
BACKGROUND: Postprandial hyperglycemia (PPG) is associated with micro- and macrovascular diseases in patients with T2DM. Severity of postprandial peaks depends on composition and amount of food. Circadian rhythms can influence PPG, which may determin
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0461cb5cca56466d8fc06d8a71ebdf55
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Salima Haddou, Amal Elrherabi, El Hassania Loukili, Rhizlan Abdnim, Asmae Hbika, Mohamed Bouhrim, Omkulthom Al Kamaly, Asmaa Saleh, Abdelaaty A. Shahat, Mohamed Bnouham, Belkheir Hammouti, Abdelkrim Chahine
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 1, p 93 (2023)
Cannabis is considered (Cannabis sativa L.) a sacred herb in many countries and is vastly employed in traditional medicine to remedy numerous diseases, such as diabetes. This research investigates the chemical composition of the aqueous extracts from
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3c70db657d0a47ee85bf129bfa6c1a4a
Publikováno v:
Frontiers in Medical Technology, Vol 4 (2022)
This pilot study aimed to evaluate a continuous glucose monitoring (CGM) based approach to study the effects of a functional drink containing specific amino acids and chromium picolinate (FD) and a combination of FD with a juice (FDJ) on postprandial
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9ed3d5d16299410aa81007be901da7b4
Autor:
Alda Diakos, Maria Leonor Silva, José Brito, Margarida Moncada, Maria Fernanda de Mesquita, Maria Alexandra Bernardo
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 5, p 1037 (2023)
Ginger has shown beneficial effects on blood glucose control due to its antioxidant and anti-inflammatory properties. The present study investigated the effect of ginger aqueous extract on postprandial glucose levels in nondiabetic adults and charact
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/78169a6ecd8542ad9b2ad66c8c34e578
Autor:
Manuela Meireles, Anna Carolina Cortez-Ribeiro, Denise Polck, Juliana Almeida-de-Souza, Vera Ferro-Lebres
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 3, p 528 (2023)
This study investigates the effect of olive leaf tea (OLT) on postprandial glycemia in healthy volunteers when ingested with a high-carbohydrate meal, compared with a placebo tea (CON). Healthy adults participated in a double-blind, randomized, place
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8b3f20dd8a534f629d4f48d734fe1cfa
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.