Zobrazeno 1 - 10
of 651
pro vyhledávání: '"ponceau 4R"'
Autor:
Samira Shokri, Nabi Shariatifar, Ebrahim Molaee-Aghaee, Gholamreza Jahed Khaniki, Parisa Sadighara, Somaye Vali Zade, Shahram Shoeibi
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 24, Iss , Pp 101856- (2024)
The goal of present work is to examine the efficiency of aminated-chitosan/NiFe2O4 nanoparticles (AmCs/NiFe2O4 NPs) produced for removing Ponceau 4R (P4R) from fruit juice through an adsorption process. The resulting nanoparticles were characterized
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3bb2c2da02df41c89c8ed6d9c5c6c86e
Autor:
EFSA Panel on Additives and Products or Substances used in Animal Feed (FEEDAP), Roberto Edoardo Villa, Giovanna Azimonti, Eleftherios Bonos, Henrik Christensen, Mojca Durjava, Birgit Dusemund, Ronette Gehring, Boet Glandorf, Maryline Kouba, Marta López‐Alonso, Francesca Marcon, Carlo Nebbia, Alena Pechová, Miguel Prieto‐Maradona, Ilen Röhe, Katerina Theodoridou, Maria Bastos, Georges Bories, Paul Brantom, Jürgen Gropp, Kettil Svensson, Luca Tosti, Antonio Finizio, Anna Dioni, Jaume Galobart, Orsolya Holczknecht, Fabiola Pizzo, Maria Vittoria Vettori, Angelica Amaduzzi
Publikováno v:
EFSA Journal, Vol 22, Iss 11, Pp n/a-n/a (2024)
Abstract Following a request from the European Commission, EFSA was asked to deliver a scientific opinion on the safety and efficacy of ponceau 4R as sensory additives (functional group: (a) colourants: (i) substances that add or restore colour in fe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/86399b2a2f41460abf1d246c43a414d8
Publikováno v:
Pakistan Journal of Analytical & Environmental Chemistry, Vol 25, Iss 1, Pp 113-125 (2024)
A simple and sensitive indirect spectrophotometric method is developed for the assay of Adrenaline, Dopamine hydrochloride, and Methyldopa in their pure and pharmaceutical preparations. The method is based on the principle of oxidation of the above d
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/22d7b38517ba4e378402f4266c741117
Autor:
Shokri, Samira a, Shariatifar, Nabi a, ⁎, Molaee-Aghaee, Ebrahim a, ⁎, Khaniki, Gholamreza Jahed a, Sadighara, Parisa a, Vali Zade, Somaye b, Shoeibi, Shahram c
Publikováno v:
In Food Chemistry: X 30 December 2024 24
Publikováno v:
شیمی کاربردی روز, Vol 18, Iss 66, Pp 159-172 (2023)
In this work, the micellization behavior of tetradecyltrimethylammonium bromide (TTAB) surfactant was investigated in aqueous solvent mixtures of methanol, ethanol and propanol on different mass fractions (10-30%) and aqueous solution of Pon
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b053461107ea49b18052bcb030ffc7b8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Luiz Eduardo Nochi de Castro, Débora Alessandra Jones Battocchio, Leomara Floriano Ribeiro, Leda Maria Saragiotto Colpini
Publikováno v:
Brazilian Archives of Biology and Technology, Vol 66 (2022)
Abstract The aim of this study was to develop an adsorbent from coffee husk, residue from the coffee industry by different activation methods and to evaluate its application in the treatment of effluent containing synthetic Ponceau 4R dye. The activa
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/50541e67d1424cfeaa397b0914bd56b9
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.