Zobrazeno 1 - 7
of 7
pro vyhledávání: '"pommeau"'
Autor:
Bauduin, Rémi, Poupard, Pascal, Cottereau, Philippe, Charrier, Frederic, Meistermann, Eric, Vernhet, Aude, Poncet-Legrand, Céline, Millet, Mélanie, Guyot, Sylvain, Lequere, J-M, Salmon, J-M, Zanchi, Drazen
Publikováno v:
Innovations Agronomiques
Innovations Agronomiques, INRA, 2020, 79, pp.49-59. ⟨10.15454/gyp6-wz96⟩
Innovations Agronomiques, INRAE, 2020, 79, pp.49-59. ⟨10.15454/gyp6-wz96⟩
Innovations Agronomiques, INRA, 2020, 79, pp.49-59. ⟨10.15454/gyp6-wz96⟩
Innovations Agronomiques, INRAE, 2020, 79, pp.49-59. ⟨10.15454/gyp6-wz96⟩
Ce projet concerne les boissons limpides produites à partir de pommes à cidre (cidre, pommeau, jus de pomme), les vins (rouges et blancs) et les bières, produits qui présentent assez fréquemment une perte de limpidité néfaste pour l'appréciat
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::74f9e2770dcfd68507095e5f30ff68f9
https://hal.inrae.fr/hal-02919985
https://hal.inrae.fr/hal-02919985
Publikováno v:
Food Chemistry
Food Chemistry, Elsevier, 2019, 276, pp.797-805. ⟨10.1016/j.foodchem.2018.09.171⟩
Food Chemistry, Elsevier, 2019, 276, pp.797-805. ⟨10.1016/j.foodchem.2018.09.171⟩
The ability of tannins to self-associate or form complexes with other macromolecules has important nutritional implications but can also result in defects in beverages. In addition, oxidation may be involved in the aggregation properties of tannins.
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::7f22c58f65eb536a1f136112a7e79b1e
https://hal.inrae.fr/hal-02626278
https://hal.inrae.fr/hal-02626278
Publikováno v:
Journal of Agricultural and Food Chemistry
28th International Conference on Polyphenols
Journal of Agricultural and Food Chemistry, American Chemical Society, In press, Journal of Agricultural and Food Chemistry, 65 (31), pp.6404-6414. ⟨10.1021/acs.jafc.6b05819⟩
28th International Conference on Polyphenols, Jul 2016, Vienne, Austria. pp.11, ⟨10.1021/acs.jafc.6b05819⟩
28th International Conference on Polyphenols
Journal of Agricultural and Food Chemistry, American Chemical Society, In press, Journal of Agricultural and Food Chemistry, 65 (31), pp.6404-6414. ⟨10.1021/acs.jafc.6b05819⟩
28th International Conference on Polyphenols, Jul 2016, Vienne, Austria. pp.11, ⟨10.1021/acs.jafc.6b05819⟩
Producers of apple-based beverages are confronted with colloidal instability. Haze is caused by interactions between molecules that lead to the formation of aggregates. Haze composition in three apple-based beverages, namely, French sparkling cider,
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::98f4bd2ca13822560b7b845b29ddaf52
https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-01608387
https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-01608387
Autor:
Waqar Haider, Jean-François Saint-Clair, Akhtar Hayat, Daniel Barillier, Sophie Delahaie, Jérôme Ledauphin
Publikováno v:
European Food Research and Technology
European Food Research and Technology, Springer Verlag (Germany), 2014, 239 (4), pp.567-575. ⟨10.1007/s00217-014-2252-6⟩
European Food Research and Technology, Springer Verlag (Germany), 2014, 239 (4), pp.567-575. ⟨10.1007/s00217-014-2252-6⟩
International audience; Pommeau is a traditional beverage of France which is elaborated by mixing Calvados and clarified apple must. In this study, this beverage was physicochemically characterized for the first time by different analytical methods.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.