Zobrazeno 1 - 10
of 260
pro vyhledávání: '"polyphenolic profile"'
Autor:
Salomé Mamani Parí, Marjhory Lizeth Molina Juárez, Franz Zirena Vilca, Olivia Magaly Luque Vilca, Erik Edwin Allcca Alca, Elías Escobedo-Pacheco, Nils Leander Huamán-Castilla
Publikováno v:
Discover Food, Vol 4, Iss 1, Pp 1-12 (2024)
Abstract Prickly pear (Opuntia ficus-indica L. Miller) is a natural source of antioxidant compounds that have gained significant attention due to their potential health benefits. This study aims to investigate the effectiveness of pressurized liquid
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e54ff0a625d64d0899aca5f611d1e7f9
Autor:
Miłek Michał, Ciszkowicz Ewa, Zaguła Grzegorz, Grabek-Lejko Dorota, Pasternakiewicz Anna, Lecka-Szlachta Katarzyna, Dżugan Małgorzata
Publikováno v:
Journal of Apicultural Science, Vol 68, Iss 1, Pp 35-49 (2024)
Eight samples of propolis commercially available on south-eastern Poland’s beekeeping market were compared in terms of quality, chemical composition and biological activity, including antioxidant and antimicrobial properties. The organoleptic chara
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4380a2e475654c5ba3950c7753f345d8
Autor:
Rui Dias-Costa, Concepción Medrano-Padial, Raquel Fernandes, Raúl Domínguez-Perles, Irene Gouvinhas, Ana Novo Barros
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 22, p 5437 (2024)
Grape (Vitis vinifera L.) stems, a by-product of winemaking, possess significant potential value due to their rich polyphenolic composition, which allows their exploitation for cosmetic and pharmaceutical applications. This presents a promising oppor
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7f042a96fd544bdeb1dc26b4fcd17122
Autor:
Nuria Muñoz-Tebar, Laura Candela-Salvador, José Ángel Pérez-Álvarez, José Manuel Lorenzo, Juana Fernández-López, Manuel Viuda-Martos
Publikováno v:
Plants, Vol 13, Iss 3, p 335 (2024)
The objective of this work was to evaluate the effect of particle size on the chemical composition, fatty acid and polyphenol profile, physicochemical and techno-functional properties, and antioxidant capacity of flour obtained from date seeds. The d
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/978a93b8dc834236b662b71d9d39014d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Nilüfer Vural, Özlem Yalçınçıray
Publikováno v:
Turkish Journal of Agriculture: Food Science and Technology, Vol 9, Iss 8, Pp 1599-1605 (2021)
According to the trend of a healthy eating awareness trend, having a potential benefit on human health, some polyphenols like flavonoids, resveratrol, hydroxy-stilbenes, and phenolic acids are in the spotlight. Grapes, and one of the most widespread
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a87327937c454b0c86c33f398dde0816
Autor:
Alvaro Peña-Neira, Mariona Gil i Cortiella, Cristina Ubeda, Claudio Pastenes, Luís Villalobos, Loreto Contador, Rodrigo Infante, Camila Gómez
Publikováno v:
Plants, Vol 12, Iss 13, p 2488 (2023)
The aim of this study is to determine the phenolic and polysaccharidic composition, texture properties, and gene expression of new seedless table grape cultivars Timco™ and Krissy™ and compare them to the traditional table grape variety Crimson S
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/966ae7b54f7d448699e0ce8b64a0ddf4