Zobrazeno 1 - 10
of 91
pro vyhledávání: '"pleioblastus amarus"'
Publikováno v:
BMC Plant Biology, Vol 24, Iss 1, Pp 1-12 (2024)
Abstract The expansion of Pleioblastus amarus into tea plantations introduces environmental heterogeneity, significantly influencing the growth and quality of bamboo shoots. This study examined the effects of bamboo expansion on the appearance, nutri
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9361ae2710a34518bede9d1850fbb8f9
Autor:
Limei Gong, Weijin Shi, Chunyan Mou, Shixing Zhou, Lin Xiao, Hongling Hu, Lihua Tu, Guirong Hou, Wei Ding, Congde Huang, Gang Chen
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 10, Iss 11, p 1161 (2024)
Pleioblastus amarus (bitter bamboo) shoots are a traditional forest vegetable in China, renowned for its nutritional composition and associated health benefits. This study aimed to investigate the dynamic changes in nutritional quality and bitterness
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b031bcac6c704bd4998fb4f213a997b2
Autor:
Chunbao LAN, Sen XU, Jianxin CHENG, Shuanglin CHEN, Yishan YING, Ziwu GUO, Zhonghua WANG, Liting YANG, Ruicai HU
Publikováno v:
Guangxi Zhiwu, Vol 43, Iss 5, Pp 858-868 (2023)
Pleioblastus amarus, a bamboo species with wide distribution, can be utilized for its high quality shoot and timber. In order to explore the change characteristics of the culm form and the biomass distribution pattern of aboveground components in the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/71bbe71ba5224599950c7058d1ad9e42
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Yuan Ma, Ailian Meng, Yemei Dai, Huanhuan Yang, Yongli Huang, Xiaocui Liu, Lirong Xian, Xue Yuan
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 97, Iss , Pp 105261- (2022)
The aim of this study was to investigate the hypoglycemic activity of phenols extracted from Pleioblastus amarus (Keng) shells (PASs), and to isolate and identify the possible components.of which o-coumaric acid, ferulic acid, quercetin-3-0-rhamnosid
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c308dbaf619e405f94b1b555de42ae98
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.