Zobrazeno 1 - 10
of 134
pro vyhledávání: '"pistachio oil"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Samiha Ouni, Luis Noguera-Artiaga, Angel Carbonell-Barrachina, Imen Ouerghui, Fadwa Jendoubi, Ali Rhouma, Azza Chelli-Chaabouni
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 8, Iss 7, p 606 (2022)
Pistachio (Pistacia vera L.) cultivation under rainfed conditions of the South Mediterranean has not been studied in depth. Under changing climate conditions, knowledge of cultivar and rootstock performances allows for the optimal use of genetic reso
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2361c99c6a634606997452c593725778
Publikováno v:
Grasas y Aceites, Vol 71, Iss 2, Pp e360-e360 (2020)
Pistachio nuts have high economical and nutritional value, mostly due to their elevated oil content (50%), which is composed mainly of oleic and linoleic fatty acids. Box-Behnken experimental designs were performed to optimize the oil extraction by
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ca8d2c58afca4d9780bff028ecc0abcc
Autor:
Rabadán, Adrián, Álvarez-Ortí, Manuel, Pardo, José E., Gómez, Ricardo, Pardo-Giménez, Arturo, Olmeda, Miguel
Publikováno v:
British Food Journal, 2017, Vol. 119, Issue 4, pp. 921-933.
Externí odkaz:
http://www.emeraldinsight.com/doi/10.1108/BFJ-08-2016-0373
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 31, Iss 5, Pp 467-473 (2013)
Pistachios from Italy and Turkey were stored at different temperatures (10, 20, and 30°C) and the moisture of the pistachios, the free fatty acids (FFA) content, the peroxide value, and triacylglycerols (TGs) composition of the extracted oils were e
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/930ca93cf68f4dd39a02e5212a8cb960
Publikováno v:
Grasas y Aceites, Vol 64, Iss 1, Pp 77-84 (2013)
The aim of this study was to determine the fatty acids, sterols and triacylglycerol compositions as well as the amount of tocopherols, total phenols and pigments wild almond and cold pressed wild pistachio oils. Triacylglycerols, tocopherols and pigm
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/47d386004e454f35a52941acce39f96e
Publikováno v:
NFS Journal, Vol 18, Iss, Pp 12-18 (2020)
Pistachio nut as a strategic product has a special place from nutritional and economical points of view. Its quality can be affected by variety, growing origin and climate. In the present study, the chemical composition of pistachio nuts harvested fr
Publikováno v:
Iranian South Medical Journal, Vol 14, Iss 1, Pp 1-8 (2011)
Background: Unsaturated fatty acids such as turpentine oil can decrease serum leptin level with attention to this effect and the axial role of thyroid hormones and leptin in metabolism, the aim of the present study was to investigate the impact of di
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c3b60bad5cc6483d9f0d31e6ac74ca39