Zobrazeno 1 - 10
of 126
pro vyhledávání: '"photochemiluminescence"'
Autor:
Alin Dumitru Ciubotaru, Laura Stoica, Liliana Georgeta Foia, Vasilica Toma, Delia Lidia Salaru, Carmen-Ecaterina Leferman, Bogdan Alexandru Stoica, Cristina-Mihaela Ghiciuc
Publikováno v:
Romanian Journal of Oral Rehabilitation, Vol 15, Iss 4, Pp 417-425 (2023)
Thiol-containing compounds, renowned as potent antioxidants, encompass various drugs and naturally occurring biological substances prevalent within the body. Aim of the study The study aimed to determine the level of inhibition of the photochemilumin
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7028b6602f6e48dd99b5df9ea42af7be
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 3, p 253 (2022)
The present study presents the use of photochemiluminescence assay (PCL) and 2,2 diphenyl-1-picryl-hydrazyl (DPPH), 2,2′-azinobis-(3-ethylbenzothiazoline-6-sulfonic acid (ABTS), the ferric reducing antioxidant power (FRAP), and cupric ion reducing
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4b033aa9f15e4a368fbdbe9c64df00e4
Autor:
Ludmila Machu, Ladislava Misurcova, Jarmila Vavra Ambrozova, Jana Orsavova, Jiri Mlcek, Jiri Sochor, Tunde Jurikova
Publikováno v:
Molecules, Vol 20, Iss 1, Pp 1118-1133 (2015)
The study objective was to investigate total phenolic content using Folin-Ciocalteu’s method, to assess nine phenols by HPLC, to determine antioxidant capacity of the water soluble compounds (ACW) by a photochemiluminescence method, and to calculat
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8d3c1a7cf4024a9f9d3cea3d20fbe325
Publikováno v:
Food Technology and Biotechnology, Vol 50, Iss 2, Pp 177-182 (2012)
The aim of the study is to measure the in vitro antioxidant activity of elderberry (Sambucus nigra) fruit extract and to study its toxicity in a plant model system with regard to its possible application in food and agricultural industry. The antioxi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/012cc84f99dc4074acc1b7e41265c059
Autor:
Vincenzo Brandolini, Annalisa Maietti, Guillermina Font, Paola Tedeschi, María José Ruiz, Beatriz Mallebrera
Publikováno v:
Food and Chemical Toxicology. 105:315-318
Trans-resveratrol (trans-RSV) is a polyphenol with multiples biological properties, such as anti-inflammatory, antioxidant, anti-aging, anti-diabetic, and antiplatelet. It occurs naturally in grapes and derivate, peanuts and berries. Beauvericin (BEA
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Josef BALÍK, Marie KYSELÁKOVÁ, Naděžda VRCHOTOVÁ, Jan TŘÍSKA, Michal KUMŠTA, Jaromír VEVERKA, Pavel HÍC, Jiří TOTUŠEK, Danuše LEFNEROVÁ
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 26, Iss Special Issue, Pp S25-S32 (2008)
The occurrence and content of some polyphenols and the antioxidant activity of compounds present in grape berries, stems and leaves of Vitis vinifera L. were evaluated. Three white and three blue varieties of grapevine were investigated. The contents
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/82606e179f96446bac3ceaf75c91be27
Autor:
Ladislava Mišurcová, Jarmila Vavra Ambrozova, Jiri Mlcek, Jiri Sochor, Ludmila Machu, Jana Orsavová, Tunde Jurikova
Publikováno v:
Molecules, Vol 20, Iss 1, Pp 1118-1133 (2015)
Molecules
Volume 20
Issue 1
Pages 1118-1133
Molecules
Volume 20
Issue 1
Pages 1118-1133
The study objective was to investigate total phenolic content using Folin-Ciocalteu's method, to assess nine phenols by HPLC, to determine antioxidant capacity of the water soluble compounds (ACW) by a photochemiluminescence method, and to calculate
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.