Zobrazeno 1 - 10
of 183
pro vyhledávání: '"phase II metabolites"'
Autor:
Lidija Jakobek, Petra Matić
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 3, p 568 (2024)
Conditions in the gastrointestinal tract and microbial metabolism lead to biotransformation of parent, native phenolic compounds from apples into different chemical forms. The aim of this work was to review current knowledge about the forms of phenol
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/efae78d3fdc646b4930009c947396b07
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Roxana Ghiulai, Marius Mioc, Roxana Racoviceanu, Alexandra Prodea, Andreea Milan, Dorina Coricovac, Cristina Dehelean, Ștefana Avram, Alina D. Zamfir, Cristian V. A. Munteanu, Viviana Ivan, Codruța Şoica
Publikováno v:
Molecules, Vol 27, Iss 21, p 7359 (2022)
Betulinic acid (BA) has been extensively studied in recent years mainly for its antiproliferative and antitumor effect in various types of cancers. Limited data are available regarding the pharmacokinetic profile of BA, particularly its metabolic tra
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/64a7e1d79e0b4038a99d14c33d0d2f06
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
María-Carmen López de las Hazas, Joana Godinho-Pereira, Alba Macià, A. Filipa Almeida, M. Rita Ventura, Maria-José Motilva, Cláudia N. Santos
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 46, Iss , Pp 110-117 (2018)
Hydroxytyrosol (HT) and oleuropein derivatives are the main phenolic compounds in virgin olive oil (VOO). After VOO intake, HT is extensively metabolized being hydroxytyrosol-sulphate (HT-S) and hydroxytyrosol-acetate sulphate (HT-AC-S) the main circ
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/061f8853a1c9436492135d3232cb78e1
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 10, Iss , Pp 139-143 (2014)
Olive oil phenolic compounds are extensively metabolized into methylated and glucurono- and sulpho-conjugates of hydroxytyrosol (HT), the detected circulating forms in plasma. However, these conjugates are considered to be pharmacologically inactive
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/90fe3580484c4b6996de076e11bb4338
Publikováno v:
Exposome. 2
Xenobiotics are chemicals foreign to a specific organism that humans are exposed to on a daily basis through their food, drugs and the environment. These molecules are frequently metabolized to increase polarity and subsequent excretion. During sampl
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.