Zobrazeno 1 - 10
of 48
pro vyhledávání: '"pepper seed oil"'
Autor:
Jasmina Ranilović, Tanja Cvetković, Tihomir Kušević, Davorka Gajari, Helena Tomić-Obrdalj, Krunoslav Aladić, Stela Jokić
Publikováno v:
Croatian Journal of Food Science and Technology, Vol 16, Iss 1, Pp 173-187 (2024)
The category of edible plant oils with additional health and sustainable benefits is growing steadily. However, this category still represents a relatively small market segment known as ‘niche oils’. Oils derived from byproducts, especially seeds
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5927572e172244a88262fc157bfd15c7
Autor:
Holem H. Balaky, Yaseen Galali, Eyyüp Karaoğul, Ertuğrul Altuntaş, Nabil H. Rasol, Adnan Ali Mustafa
Publikováno v:
Polytechnic, Vol 11, Iss 1, Pp 80-86 (2021)
Chili pepper seed (CPS) is rich in nutrients and phytochemical particularly oil which could possess antimicrobial and antioxidant properties. CPS was extracted with water and ethanol and assessed for anti-oxidants activity through assessing total tan
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/adbaca763f5f448cb6837c51d2ffde82
Autor:
Esra Avci, Zeynep Hazal Tekin-Cakmak, Muhammed Ozgolet, Salih Karasu, Muhammed Zahid Kasapoglu, Mohamed Fawzy Ramadan, Osman Sagdic
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 7, p 1529 (2023)
This study aimed to investigate the potential use of cold-pressed hot pepper seed oil by-product (HPOB) in a low-fat salad dressing to improve its rheological properties, emulsion, and oxidative stability. The total phenolic content (TPC), the 2,2-Di
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/422d3ccaeec74dbbafbb6ebb8d215cf7
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ileana Cocan, Monica Negrea, Antoanela Cozma, Ersilia Alexa, Mariana-Atena Poiana, Diana Raba, Corina Danciu, Iuliana Popescu, Andreea I. Cadariu, Diana Obistioiu, Isidora Radulov
Publikováno v:
Agronomy, Vol 11, Iss 12, p 2579 (2021)
The main purpose of this work was to assess the potential of chili pepper seed oil (CPSO) and sweet pepper seed oil (SPSO) to inhibit or retard the thermo-oxidative processes undergoing in sunflower oil (SFO) when subjected to high-temperature heatin
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dff8a606b8994d7ca74923801eb7c0d4
Publikováno v:
Grasas y Aceites, Vol 71, Iss 4, Pp e384-e384 (2020)
In this study, the physicochemical, functional, and antimicrobial properties of pepper seed oil (PSO) were determined. PSO was subjected to differential scanning calorimeter (DSC), fatty acid composition, carotenoid, capsaicin, and tocopherol analyse
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/aac927c377dc475e894581c2ae5507f7
Autor:
Cvetković, Tanja
Cilj ovog istraživanja je bio po prvi puta opisati dobivanje ulja sjemenki paprika sorti Podravka i Slavonka tijekom dvije sezone berbi (2020., 2021.), te istražiti njegova fizikalno-kemijska, nutritivna i senzorska svojstva, primjenu u kulinarstvu
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______4102::8adf7a5d6dc43ed07cec01bede7ea6d4
https://repozitorij.ptfos.hr/islandora/object/ptfos:2642
https://repozitorij.ptfos.hr/islandora/object/ptfos:2642
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.