Zobrazeno 1 - 10
of 562
pro vyhledávání: '"penicillium verrucosum"'
Publikováno v:
Biology, Vol 13, Iss 8, p 582 (2024)
A lack of control of the technological abiotic parameters apparent during cheese manufacture, including temperature and relative humidity, results in this dairy product being prone to mold contamination. Sometimes, inoculant molds are used to obtain
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/23a118e81c904d6c8c8e8b5b8ef0898a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 13 (2023)
The main goals of the present investigation were to develop O/W nanoemulsion fungicides based on cold-pressed Nigella sativa (black seed) oil to prevent Penicillium verrucosum infection of maize seeds and to test their antifungal activity against thi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3278995ee5a444dca1fc714dab95475c
Autor:
Olga Postolachi, Inna Rastimesina, Valentina Josan, Vera Mamaliga, Alina Cotoman, Dumitru Stati, Tatiana Gutul
Publikováno v:
Romanian Journal of Ecology & Environmental Chemistry, Vol 3, Iss 2, Pp 48-53 (2021)
The paper’s aim was to select the optimal mineral medium for LDPE biodegradation by the strain Penicillium verrucosum CNM-FP-02. It was selected five mineral salt media (MSM), which differed in salt content and N/P ratio. After 40 days of submerged
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1c554240ebde45f5a53cd5bd1bfd0d34
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Toxins, Vol 14, Iss 11, p 807 (2022)
Aflatoxins (AF) and ochratoxin A (OTA) are fungal metabolites that have carcinogenic, teratogenic, embryotoxic, genotoxic, neurotoxic, and immunosuppressive effects in humans and animals. The increased consumption of plant-based foods and environment
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8a5826be3d174b54b57acacd204cc4a8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Carmen C. Licon, Armando Moro, Celia M. Librán, Ana M. Molina, Amaya Zalacain, M. Isabel Berruga, Manuel Carmona
Publikováno v:
Foods, Vol 9, Iss 1, p 35 (2020)
During the last decades, essential oils (EOs) have been proven to be a natural alternative to additives or pasteurization for the prevention of microbial spoilage in several food matrices. In this work, we tested the antimicrobial activity of EOs fro
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d2d12623879349e6b0a5991b17886d9b
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 9 (2018)
Ochratoxin A (OTA) is one of the most abundant food-contaminating mycotoxins. Besides their high toxicity, mycotoxins are highly stable to physical, chemical or biological detoxification. Therefore, the treatment with cold atmospheric plasma could be
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/be3769947f454354aaf2a66aaaa68ba0