Zobrazeno 1 - 10
of 294
pro vyhledávání: '"orange waste"'
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 14, Iss 11, p 4670 (2024)
Citrus waste has been used as a source of bioplastics for research in different ways. Because the juice industry produces significant amounts of residue each year, it would be advantageous to use the byproducts in the creation of new materials. Resea
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0ff5ef29cc1140d58b2f1029f937b867
Publikováno v:
Frontiers in Bioscience-Elite, Vol 15, Iss 4, p 30 (2023)
Background: The valorization of orange peel waste (OPW) through the extraction of bioactive compounds is a clear example of the circular economy. OPW contains many value-added compounds, among which bioactive phenolic compounds (flavonoids and phenol
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6f5d61a2b7e04d75a562f607145cb8f0
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Juan F. García-Martín, Chao-Hui Feng, Nelson-Manuel Domínguez-Fernández, Paloma Álvarez-Mateos
Publikováno v:
Life, Vol 13, Iss 9, p 1864 (2023)
In this work, the extraction of phenolic compounds from orange waste (OW) obtained after the industrial extraction of neohesperidin from bitter oranges (Seville oranges) was assayed by microwave-assisted extraction (MAE) and Soxhlet extraction (SE).
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/27d01881258d4036a400080b60777dc7
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Energies, Vol 15, Iss 15, p 5395 (2022)
In the present study, the co-digestion effectiveness of the selected beverage wastes and municipal sewage sludge in two- and three-component mixtures was evaluated. Orange peels and orange pulp, as well as brewery spent grain were applied as co-subst
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/12ed8185e00248e1b4c9fe527fdff9ef
Evaluation of the influence of chemical and physical factors on mixtures of fungal and plant lipases
Autor:
CLARISSA H. OKINO-DELGADO, MILENE STEFANI PEREIRA, DÉBORA Z. DO PRADO, LUCIANA FRANCISCO FLEURI
Publikováno v:
Anais da Academia Brasileira de Ciências, Vol 94, Iss 1 (2021)
Abstract Lipases are biocatalysts that may have distinct biochemical characteristics depending on the source. The combination of lipases from different sources with complementary characteristics is a viable strategy for increasing the enzymatic activ
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c7116274bb1a48c596f7150fa5a33d18
Autor:
María Fernanda Montenegro-Landívar, Paulina Tapia-Quirós, Xanel Vecino, Mónica Reig, Mercè Granados, Adriana Farran, José Luis Cortina, Javier Saurina, César Valderrama
Publikováno v:
Membranes, Vol 12, Iss 7, p 669 (2022)
Spinach and orange by-products are well recognized for their health benefits due to the presence of natural polyphenols with antioxidant activity. Therefore, the demand to produce functional products containing polyphenols recovered from vegetables a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9ab9f2c9ad0a4310b81a30b128ee253f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.