Zobrazeno 1 - 10
of 363
pro vyhledávání: '"olive-oil mill wastewater"'
Publikováno v:
Journal of Ecological Engineering, Vol 24, Iss 4, Pp 320-332 (2023)
Olive mill wastewaters represent a severe environmental problem, especially in Mediterranean countries. Indeed, the treatment and recovery processes developed so far remain very limited and their cost is very high. However, treatment by shallow evapo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/be7cc9c8800044f8bfa32e23b31c2beb
Publikováno v:
Environmental Sciences Europe, Vol 35, Iss 1, Pp 1-7 (2023)
Abstract Olive oil mill wastewater (OMW), a by-product of the olive oil industry, each year is generated millions of tons all over Mediterranean countries. Uncontrolled disposal of the OMW leads to massive environmental problems including soil and wa
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8ea9a87999ba4da383ec57ae3bfef224
Publikováno v:
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering, Vol 24, Iss 3, Pp 469-482 (2019)
Bu deneysel çalışmada bir zeytinyağı karasuyu örneği (KOİ: 155000 mg/L; TOK: 40000; Toplam fenol (T-Fenol): 4100 mg/L) kimyasal arıtma yöntemlerinden çöktürme, koagülasyon, elektrokoagülasyon ve Fenton prosesi ile arıtmaya tabi tutuld
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d508b3e7c6e84933af6cd11309f0c6ad
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Monica Macaluso, Carolina Chiellini, Adriana Ciurli, Lorenzo Guglielminetti, Basma Najar, Isabella Taglieri, Chiara Sanmartin, Alessandro Bianchi, Francesca Venturi, Angela Zinnai
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 10, p 1398 (2022)
The Mediterranean diet has, among its cornerstones, the use of olive oil for its nutraceutical and organoleptic properties. Despite the numerous merits, olive-oil mill wastewater (OMWW), which is generated by the olive-oil extraction process, is one
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e31399ab760b4520a1dbea885061ca94
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Daniela Giacomazza, Daniela D’Andrea, Alessia Provenzano, Pasquale Picone, Fiorenza Provenzano, Valeria Guarrasi, Marco Raimondo, Pier Luigi San Biagio, Rosa Passantino, Maria Rosalia Mangione, Marta Di Carlo, Maria Assunta Costa
Publikováno v:
CyTA - Journal of Food, Vol 16, Iss 1, Pp 658-666 (2018)
Oxidative stress and mitochondrial dysfunction play an important role in the onset of neurodegenerative diseases; thus, the antioxidant use could be a promising preventive or therapeutic intervention. The food and agricultural industries generate hug
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7e0c9ee7667a446bb89620a95a18415f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.