Zobrazeno 1 - 10
of 141
pro vyhledávání: '"nutritional potential"'
Publikováno v:
CyTA - Journal of Food, Vol 22, Iss 1 (2024)
This review article indicates the untapped edible termites’ nutritional potential and viability as a sustainable resource for future industrial applications. The global quest for sustainable and nutrient-rich food sources has intensified recently.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/203f35aec4264bd7b1b781b24aea9a9b
The contribution of commonly consumed edible insects to nutrition security in the Eastern D.R. Congo
Autor:
Jackson Ishara, Rehema Matendo, Jeremiah Ng’ang’a, Shahida Anusha Siddiqui, Saliou Niassy, Karume Katcho, John Kinyuru
Publikováno v:
Scientific Reports, Vol 14, Iss 1, Pp 1-12 (2024)
Abstract Edible insects are perceived as an incredible opportunity to mitigate the major challenge of sustainably producing healthy foods for a growing world population in the face of climate change uncertainties over the coming decade. In this study
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/54150726296f4e35a1eca9829a0c269c
Autor:
Xin Yin, Zhentao Ren, Ruizong Jia, Xiaodong Wang, Qi Yu, Li Zhang, Laipan Liu, Wenjing Shen, Zhixiang Fang, Jingang Liang, Biao Liu
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 23, Iss , Pp 101717- (2024)
Wild soybeans retain many substances significantly reduced or lost in cultivars during domestication. This study utilized LC-MS to analyze metabolites in the seed coats and embryos of wild and cultivated soybeans. 866 and 815 metabolites were identif
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/02e37f40f75a419e93c2a88e9e353c20
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Oscar Abel Sánchez-Velázquez, Diego Armando Luna-Vital, Norma Morales-Hernandez, Jonhatan Contreras, Elda Cristina Villaseñor-Tapia, Jorge Alberto Fragoso-Medina, Luis Mojica
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 10 (2023)
The milpa system is a biocultural polyculture technique. Heritage of Mesoamerican civilizations that offers a wide variety of plants for food purposes. Corn, common beans, and pumpkins are the main crops in this agroecosystem, which are important for
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c52ba0b693c04c61aee04a7f6f6ad49e
Publikováno v:
AMB Express, Vol 11, Iss 1, Pp 1-13 (2021)
Abstract We designed this project to determine the nutritional potential and ruminal microbial fermentation properties of eight rangeland plants (Dracocephalum moldavica L., Melissa officinalis L., Ruta graveolens L., Perovskia abrotanoides Kar., Cic
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/efe3c817df15456e814c7705f40623b2
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Muhammad Saeed, Muhammad Sajjad Khan, Kinza Amir, Jannat Bi Bi, Muhammad Asif, Asadullah Madni, Asghar Ali Kamboh, Zahid Manzoor, Umair Younas, Sun Chao
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 9 (2022)
Since ancient times, the Cucurbitaceae family is used as a therapeutic option in human medicine. This family has around 130 genera and 800 species. Researchers have studied the various plants of this family including Lagenaria siceraria due to their
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3c8e8e713e8c4d2cb7d5db0e1fd5cc5b