Zobrazeno 1 - 10
of 34
pro vyhledávání: '"nutrient solution management"'
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 15 (2024)
In the context of climate change, reducing the environmental impact of agriculture has become increasingly critical. To ensure sustainable food production, it is essential to adopt cultivation techniques that maximize resource efficiency, particularl
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/03ebaf7239834d19bdf54ad45342b9bc
Publikováno v:
In Scientia Horticulturae 1 November 2023 321
Autor:
Kishan Biradar, Qingwu Meng
Publikováno v:
HortScience, Vol 59, Iss 1 (2023)
Lettuce tipburn is a physiological disorder characterized by marginal necrosis and curling of inner, younger leaves caused by localized calcium deficiency, especially in low evapotranspiration environments that restrict mass flow and thus calcium mob
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ea3c6bb84b424a13906c7752703ea7a6
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Antonio Pannico, Christophe El-Nakhel, Marios C. Kyriacou, Maria Giordano, Silvia Rita Stazi, Stefania De Pascale, Youssef Rouphael
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 10 (2019)
Selenium (Se) is an essential trace element for human nutrition and a key component of selenoproteins having fundamental biological and nutraceutical functions. We currently examined lettuce biofortification with Se in an open-gas-exchange growth cha
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8ec28060641e4983882d056a459b1202
Autor:
Michele Ciriello, Antonio Pannico, Christophe El-Nakhel, Luigi Formisano, Francesco Cristofano, Luigi Giuseppe Duri, Fabiana Pizzolongo, Raffaele Romano, Stefania De Pascale, Giuseppe Colla, Mariateresa Cardarelli, Youssef Rouphael
Publikováno v:
Plants, Vol 9, Iss 12, p 1786 (2020)
Basil (Ocimum basilicum L.) is among the most widespread aromatic plants due to its versatility of use and its beneficial health properties. This aromatic plant thrives in hydroponics, which is a valid tool to improve the production and functional qu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d00091d69180468f8de6864e665daae9
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Maria Giordano, Christophe El-Nakhel, Antonio Pannico, Marios C. Kyriacou, Silvia Rita Stazi, Stefania De Pascale, Youssef Rouphael
Publikováno v:
Agronomy, Vol 9, Iss 6, p 290 (2019)
Consumer demand for vegetables of fortified mineral and bioactive content is on the rise, driven by the growing interest of society in fresh products of premium nutritional and functional quality. Biofortification of leafy vegetables with essential m
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d2e345baff9641a59bb75cd94cf24354
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Francesco Napolitano, Paola Vitaglione, S. De Pascale, Giampaolo Raimondi, R. Maiello, Giuseppe Colla, Y. Roupahel, Maria Giordano, Marios C. Kyriacou, Antonio Pannico, Antonio Colantuono
Publikováno v:
Acta Horticulturae. :147-152
Consumer demand has been increasing and many vegetable farmers have oriented their production plans towards baby leaf vegetables such as lettuce. The management of the nutrient solution as well as the growing conditions could significantly affect the