Zobrazeno 1 - 10
of 321
pro vyhledávání: '"non-thermal technologies"'
Publikováno v:
Journal of Agriculture and Food Research, Vol 18, Iss , Pp 100917- (2024)
Food processing and preservation methods play a vital role in extending shelf life and ensuring the quality of food for human consumption. Traditional thermal methods, which involve high temperatures and pressures, have been widely employed to enhanc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/225bc3706e454664b129e374a2dd6514
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 15 (2024)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/226559ad404545c4a4ac1a6a5edc1e54
Autor:
Óscar Rodríguez, Vibeke Orlien, Ashwitha Amin, Emiliano Salucci, Francesco Giannino, Elena Torrieri
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 21, p 3463 (2024)
The mathematical modeling of a combination of non-thermal technologies for E. coli inactivation is of great interest for describing the dynamic behavior of microorganisms in food, with the goal of process control, optimization, and prediction. This r
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4484fca0374f471b8a56ab6d63cd0a74
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 14, Iss 15, p 6612 (2024)
Research into non-thermal wine processing technologies is constantly evolving due to the increasing trend towards high-quality, minimally processed, and preservative-free wines. Technologies such as high-power ultrasound, high hydrostatic pressure, p
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/90041ee4147f4468a7e26190ad15bcd6
Autor:
Rajeev Ranjan, Arun Kumar Gupta, R. Pandiselvam, Anil Kumar Chauhan, Saamir Akhtar, Avinash Kumar Jha, Pratiksha, Tabli Ghosh, Soumya Ranjan Purohit, Muzamil Ahmad Rather, Dhan Prakash, Rajesh Singh, Shubhendra Singh, Pallawi Joshi, Vijay Kumar, Bindu Naik, Sarvesh Rustagi, Manpreet Singh Preet
Publikováno v:
Journal of Agriculture and Food Research, Vol 14, Iss , Pp 100867- (2023)
In the realm of food safety, dried foods have traditionally been perceived as having a lower risk profile. However, recent reports have highlighted concerning levels of mycotoxin contamination in dried food products, such as dried fruits, vegetables,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1c7f3e0d387e45aa902c3f3f4736cd31
Autor:
Yelyzaveta K. Oliinychenko, Sotirios I. Ekonomou, Brijesh K. Tiwari, Alexandros Ch. Stratakos
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 7, p 1015 (2024)
Cold atmospheric plasma (CAP) is a novel non-thermal technology with significant potential for use in meat processing to prolong shelf life. The objective of the study was to evaluate the efficiency of CAP treatment on the natural microbiota and qual
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0d20b7d753054103ace10348ef1a3e1f
Autor:
Nazan Tokatlı Demirok, Seydi Yıkmış
Publikováno v:
Fermentation, Vol 10, Iss 3, p 133 (2024)
Watermelon vinegar is a traditional fermented product with antioxidant activity. This study aimed to investigate the antihypertensive and antidiabetic properties of watermelon vinegar treated through ultrasound using the RSM method. We also evaluated
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fba61e75a24443fba111c92d7708b40b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.