Zobrazeno 1 - 10
of 102
pro vyhledávání: '"native bacteria"'
Autor:
María José Alvarado-López, Sofía E. Garrido-Hoyos, María Elena Raynal-Gutiérrez, Elie G. El-Kassis, Víctor M. Luque-Almagro, Genoveva Rosano-Ortega
Publikováno v:
Water, Vol 15, Iss 8, p 1595 (2023)
A native cyanide-degrading bacterial consortium was isolated from goldmine tailing sediments. Mine tailings are toxic effluents due to their metal–cyanide complexes. The bacterial consortium was able to degrade an initial sodium cyanide concentrati
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2ba17c5d45ab4555ab040c3c34f308cc
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Gastroenterology, vol 164, iss 7
The human gut microbiome has been linked to numerous digestive disorders, but its metabolic products have been much less well characterized, in part due to the expense of untargeted metabolomics and lack of ability to process the data. In this review
Autor:
Miguel A. Mazorra-Manzano, Glen R. Robles-Porchas, Marcel Martínez-Porchas, Juan C. Ramírez-Suárez, Celia O. García-Sifuentes, María J. Torres-Llanez, Aarón F. González-Córdova, Adrián Hernández-Mendoza, Belinda Vallejo-Cordoba
Publikováno v:
Fermentation, Vol 8, Iss 7, p 342 (2022)
The effect of temperature (32–50 °C) on bacterial dynamics and taxonomic structure was evaluated during spontaneous whey fermentation for lactic acid production. Bacterial plate count in fresh whey (5 log CFU/mL) increased in two orders of magnitu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/da47f4e0a8d0496baf0af0a02a12383e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Yañez-Ocampo Gustavo, Somoza-Coutiño Gilberto, Blanco-González Cristina, Wong-Villarreal Arnoldo
Publikováno v:
Open Agriculture, Vol 2, Iss 1, Pp 341-349 (2017)
In this work, two agro-industrial wastes, namely Waste Cooking Oil (WCO) and Coffee Wastewater (CW) have been used as the carbon source for the production of biosurfactants, due to their low cost and high availability. Biosurfactant-producing bacteri
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6e747ca870d840bea4128012cd0af83b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Cynthia Manuela Núñez-Núñez, José Bernardo Proal Nájera, Jose Luis Hernandez, MIRIAM MIRELLE MORONES ESQUIVEL
Publikováno v:
International Journal of Environmental Research and Public Health; Volume 19; Issue 21; Pages: 14222
Phenol is used in the manufacturing process of phenolic resins from which residues remain that must be sent for confinement. For that reason, in this study, the wastewater of a resin factory was analyzed to isolate the bacteria present, identify them