Zobrazeno 1 - 10
of 59
pro vyhledávání: '"nanoparticle‐protein interactions"'
Autor:
André F. Lima, Alioscka A. Sousa
Publikováno v:
Physchem, Vol 3, Iss 4, Pp 385-410 (2023)
Engineered nanoparticles (NPs) have the potential to revolutionize disease diagnostics and treatment. However, NP interactions with proteins in biological fluids complicate their in vivo control. These interactions often lead to the formation of prot
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/26fba81648f84e33b77e39d0980c1f84
Publikováno v:
Nanomaterials, Vol 14, Iss 10, p 823 (2024)
Understanding both the physicochemical and biological interactions of nanoparticles is mandatory for the biomedical application of nanomaterials. By binding proteins, nanoparticles acquire new surface identities in biological fluids, the protein coro
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7218dca4ba3e436d9caa0ce4da607db6
Publikováno v:
Nano Select, Vol 2, Iss 3, Pp 632-641 (2021)
Abstract Given the potential of ingested particles to interact with enzymes in oral cavity, we compared different grades of SiO2 particles (food‐grade and non‐food grade nanoparticles (FG‐SiO2‐NP, NFG‐SiO2‐NP), and food grade microparticl
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1b99aa82a20b4912bd999763d90b14d9
Autor:
Mariam Hohagen, Patrick Guggenberger, Endre Kiss, Hanspeter Kählig, Doris Marko, Giorgia Del Favero, Freddy Kleitz
Publikováno v:
Journal of Colloid and Interface Science. 623:962-973
The abstract is available here: https://uscholar.univie.ac.at/o:1631000
Publikováno v:
Nano Select, Vol 2, Iss 3, Pp 632-641 (2021)
Given the potential of ingested particles to interact with enzymes in oral cavity, we compared different grades of SiO2 particles (food‐grade and non‐food grade nanoparticles (FG‐SiO2‐NP, NFG‐SiO2‐NP), and food grade microparticles (FG‐
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
International Journal of Molecular Sciences, Vol 22, Iss 9703, p 9703 (2021)
International Journal of Molecular Sciences
Volume 22
Issue 18
International Journal of Molecular Sciences
Volume 22
Issue 18
Some misfolded proteins, e.g., immunoglobulin monoclonal free light chains (FLC), tend to form fibrils. Protein deposits in tissue may lead to amyloidosis and dysfunction of different organs. There is currently no technique allowing for the identific
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Colloids and Surfaces B: Biointerfaces. 174:367-373
Nonspecific protein adhesion to nanoparticle (NP) has been proven to have important implications in nanomedicine. However, there are only a few examples of careful studies relating protein binding thermodynamics to NP physicochemical features. In par