Zobrazeno 1 - 10
of 164
pro vyhledávání: '"myodegeneration"'
Autor:
Rajčić Antonija, Bošković Cabrol Marija, Glišić Milica, Čobanović Nikola, Tomović Vladimir, Laudanović Milica, Nešić Slađan
Publikováno v:
Acta Veterinaria, Vol 74, Iss 2, Pp 183-209 (2024)
This study examined pathomorphological changes and meat quality alterations associated with Wooden Breast Myopathy (WB) in total of 192 broiler chickens divided into Ross 308 (n=96) and Cobb 500 (n=96) heavy hybrids at ages 42, 60, and 70 days. WB oc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/76094050607648c0a8ca1c593ae59214
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 18, p 3360 (2023)
This study was conducted on chicken pectoralis major muscle with different wooden breast severity in combination with different sampling locations to investigate the effects of wooden breast syndrome on protein traits and total myofiber area, and the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f1077c6825774a70aee36c9d58fd4eaa
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Poultry Science, Vol 100, Iss 3, Pp 100945- (2021)
Polyphasic myodegeneration potentially causes severe physiological and metabolic disorders in the breast muscle of fast-growing broiler chickens. To date, the etiology of recent muscle myopathies, such as the white striping (WS) phenotype, is still u
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/682136c078844548abb9b4e46a7971ad
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Antonella Dalle Zotte, Giulia Tasoniero, Eero Puolanne, Hervé Remignon, Mattia Cecchinato, Elena Catelli, Marco Cullere
Publikováno v:
Czech Journal of Animal Science, Vol 62, Iss 2, Pp 51-57 (2017)
The purposes of the study were to investigate the effects of Wooden Breast (WB) myodegeneration on poultry meat quality and to give a contribution in typing lesions morphology. At a poultry meat cutting facility, 474 carcasses of a high-breast-yield
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3dfebfb3d0e748c9af5175f89ed6997c
Autor:
Rodrigo Fortunato de Oliveira, Juliana Lolli Malagoli de Mello, Fábio Borba Ferrari, Rodrigo Alves de Souza, Mateus Roberto Pereira, Erika Nayara Freire Cavalcanti, Erick Alonso Villegas-Cayllahua, Heloisa de Almeida Fidelis, Aline Giampietro-Ganeco, Maísa Santos Fávero, Pedro Alves de Souza, Hirasilva Borba
Publikováno v:
Animals, Vol 11, Iss 7, p 1960 (2021)
This study aimed to evaluate the effects of aging on the quality of breast meat from broilers affected of wooden breast. Samples that were classified as normal (control), moderate (hardness verified only in one region of breast fillet), and severe (h
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1990401beb954bbc8b1171fb15be1dea
Autor:
Rodrigo Fortunato de Oliveira, Juliana Lolli Malagoli de Mello, Fábio Borba Ferrari, Erika Nayara Freire Cavalcanti, Rodrigo Alves de Souza, Mateus Roberto Pereira, Aline Giampietro-Ganeco, Erick Alonso Villegas-Cayllahua, Heloisa de Almeida Fidelis, Maísa Santos Fávero, Lizandra Amoroso, Pedro Alves de Souza, Hirasilva Borba
Publikováno v:
Animals, Vol 11, Iss 3, p 596 (2021)
This study aimed to characterize the effects of wooden breast myopathy (WBM) on quality of broiler chicken breast meat. Normal samples (absence of myopathy), moderate-degree samples (hardness only in one area of the breast fillet) and severe-degree s
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/33e7a3743c624d1ba6e30aa727c191f7