Zobrazeno 1 - 10
of 133
pro vyhledávání: '"mycotoxin exposure"'
Autor:
Benjamin Kövesi, Szabina Kulcsár, Zsolt Ancsin, Márta Erdélyi, Erika Zándoki, Patrik Gömbös, Krisztián Balogh, Miklós Mézes
Publikováno v:
Toxins, Vol 16, Iss 3, p 154 (2024)
In the context of nephrotoxic risks associated with environmental contaminants, this study focused on the impact of mycotoxin exposure on the renal health of laying hens, with particular attention to oxidative stress pathways. Sixty laying hens were
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d11bf94d8d50439a96d92e0e71ea5207
Autor:
Zsuzsa Farkas, Kata Kerekes, Árpád Ambrus, Miklós Süth, Ferenc Peles, Tünde Pusztahelyi, István Pócsi, Attila Nagy, Péter Sipos, Gabriella Miklós, Anna Lőrincz, Szilveszter Csorba, Ákos Bernard Jóźwiak
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 13 (2022)
Aflatoxin contamination can appear in various points of the food chain. If animals are fed with contaminated feed, AFB1 is transformed—among others—to aflatoxin M1 (AFM1) metabolite. AFM1 is less toxic than AFB1, but it is still genotoxic and car
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/535d65b080834878bdf2f196aee8fafc
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Toxins, Vol 13, Iss 11, p 760 (2021)
Mycotoxins pose a health concern for humans. Therefore, strategies at pre- and post-harvest and maximum levels for food have been implemented, aimed to minimize the risk of dietary exposure. Yet, consumers’ dietary habits and life style play a subs
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/665ea381c5944ff5bfcb2239000d8283
Autor:
Marie Tremblay-Franco, Cécile Canlet, Philippe Pinton, Yannick Lippi, Roselyne Gautier, Claire Naylies, Manon Neves, Isabelle P. Oswald, Laurent Debrauwer, Imourana Alassane-Kpembi
Publikováno v:
Metabolites, Vol 11, Iss 6, p 407 (2021)
The effects of low doses of toxicants are often subtle and information extracted from metabolomic data alone may not always be sufficient. As end products of enzymatic reactions, metabolites represent the final phenotypic expression of an organism an
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/284dd765ea664a5da47fe431bc1a6f3c
Autor:
Belqes Al-Jaal, Aishah Latiff, Sofia Salama, Huda Mohamed Hussain, Noora Abdulaziz Al-Thani, Noor Al-Naimi, Noof Al-Qasmi, Peter Horvatovich, Morana Jaganjac
Publikováno v:
Toxins, Vol 13, Iss 4, p 267 (2021)
Mycotoxins are naturally occurring food toxins worldwide that can cause serious health effects. The measurement of mycotoxin biomarkers in biological fluids is needed to assess individuals’ exposure. The aim of this study was to investigate the inc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f6c3985de8104f78be4a47be4c6e8fbd
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.