Zobrazeno 1 - 10
of 222
pro vyhledávání: '"multi-elemental analysis"'
Autor:
Eleni C. Mazarakioti, Anastasios Zotos, Vassilios S. Verykios, Efthymios Kokkotos, Anna-Akrivi Thomatou, Achilleas Kontogeorgos, Angelos Patakas, Athanasios Ladavos
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 18, p 3015 (2024)
Greek giant beans, also known as “Gigantes Elefantes” (elephant beans, Phaseolus vulgaris L.,) are a traditional and highly cherished culinary delight in Greek cuisine, contributing significantly to the economic prosperity of local producers. How
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f58b11939b54436dbe59e19f15e634d2
Publikováno v:
Heritage, Vol 6, Iss 4, Pp 3789-3800 (2023)
The River Vero canyon (Huesca, Spain) contains an exceptional archaeological legacy with more than sixty rock shelters with cave paintings and forms part of the World Heritage ‘Rock Art of the Mediterranean Basin on the Iberian Peninsula’. This s
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d656c658424142a682262bda7dab4b43
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Huahong Liu, Yuxin Wu, Ziwei Zhao, Zhi Liu, Renjun Liu, Yuelan Pang, Chun Yang, Yun Zhang, Jinfang Nie
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 22, p 4114 (2023)
In this paper, a combination of non-targeted metabolomics and multi-element analysis was used to investigate the impact of five different cultivars on the sensory quality of QTMJ tea and identify candidate markers for varietal authenticity assessment
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b623c1382e98435c87e0ed02f3f700cd
Autor:
Álvaro González-Domínguez, Jesús Domínguez-Riscart, María Millán-Martínez, Alfonso María Lechuga-Sancho, Raúl González-Domínguez
Publikováno v:
Frontiers in Public Health, Vol 10 (2023)
Diet is one of the most important modifiable lifestyle factors for preventing and treating obesity. In this respect, the Mediterranean diet (MD) has proven to be a rich source of a myriad of micronutrients with positive repercussions on human health.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/42de85aaa85e4c5bb3428abe6794b1c3
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Dorota Jakkielska, Ioannis Dasteridis, Maciej Kubicki, Marcin Frankowski, Anetta Zioła-Frankowska
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 17, p 3205 (2023)
The main objective of the research was to assess the influence of selected factors (type of wine, grape variety, origin, alcohol content and daily consumption) on the concentration levels of 26 elements in 53 Polish wine samples, also using chemometr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/68772dee46fc4e11862686f6cdbdd672