Zobrazeno 1 - 10
of 55
pro vyhledávání: '"mineral enrichment"'
Publikováno v:
Zernovì Produkti ì Kombìkorma, Vol 23, Iss 4, Pp 28-34 (2023)
This article investigates the use of fermented acid whey enriched with mineral elements (magnesium, zinc, and manganese) in the technology of rye-wheat bread. Whey obtained through thermal acid coagulation of milk is a valuable resource that can sign
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8bf76a8847274942bee059a36e5e6aac
Autor:
Prem Kumar B, B.B. Basak, V.J. Patel, Nimai Senapati, V.P. Ramani, N.A. Gajbhiye, A.D. Kalola
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 3, Pp e24874- (2024)
High cost of chemical fertilizers and poor nutrient content in conventional organic sources (manure, compost, charcoal etc.) can be addressed through development of enriched organic amendments. However, there is a need to evaluate enriched organic am
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d89a736687ea40238d1c5692e2e3d661
Publikováno v:
ChemEngineering, Vol 8, Iss 3, p 60 (2024)
Native potato starch is an excellent carrier of minerals due to its inherent ion exchange capacity. Mineral enrichment not only changes the nutritional value but also influences starch pasting and swelling properties. Hydrothermal treatments like ann
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/325e89b621fc4c28bce491f6d0b8cc8e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Erika Nehnevajova, Eswarayya Ramireddy, Andrea Stolz, Maria Gerdemann-Knörck, Ondřej Novák, Miroslav Strnad, Thomas Schmülling
Publikováno v:
BMC Plant Biology, Vol 19, Iss 1, Pp 1-15 (2019)
Abstract Background Cytokinin is a negative regulator of root growth, and a reduction of the cytokinin content or signalling causes the formation a larger root system in model plants, improves their growth under drought and nutrient limitation and ca
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4fd870459fd3446f9477176ece725daa
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 12 (2021)
The aim of this study was to test Posidonia oceanica (L.) Delile seagrass residues (leaves and fibers) as growing media component to improve the nutritional quality of two different brassica microgreens (Mizuna and Rapini). We hypothesized that addit
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f692e1a8501140559341b173197b07ce
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Zhanibek Yessimbekov, Aitbek Kakimov, Nicola Caporaso, Anuarbek Suychinov, Baktybala Kabdylzhar, Mohammad Ali Shariati, Assemgul Baikadamova, Rubén Domínguez, José M. Lorenzo
Publikováno v:
Foods, Vol 10, Iss 9, p 2042 (2021)
The production technology of meat-bone paste and its effect on chemical, mineral and amino acid compositions of liver pâté were studied. The liver was replaced by meat-bone paste in the concentration of 5, 10, 15, 20, and 25% for the production of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/22e68db6e4f44ec5a9179f66f2ed7e48
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.