Zobrazeno 1 - 10
of 214
pro vyhledávání: '"micro-minerals"'
Autor:
Khaled Abdalla Abdelbaseer, Zeinab Mohammad Mohey El-Deen, Mohammed H. Hassan, Fatma El-Zahraa Mostafa Abo EL-Magd, Eman Ahmed Abd-Elmawgood
Publikováno v:
SVU - International Journal of Medical Sciences, Vol 7, Iss 1, Pp 819-831 (2024)
Background: The human body contains trace levels of minerals and other micronutrients. Particularly advantageous for physiologic processes, a wide range of biochemical processes, stabilizing proteins and enzymes, and serving as cofactors for differen
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/22a2c6ecab31431cb896deccb62492c7
Autor:
Gracia M. P. Hernandez, Aline C. R. Dos Santos, Matheus F. L. Ferreira, David Bohnert, Juliana Ranches
Publikováno v:
Animals, Vol 14, Iss 19, p 2875 (2024)
In this 2-year study, approximately 84 days prior to weaning, 24 calves/year (Angus × Hereford) were randomly assigned to one of two treatments: trace mineral (Cu, Se, and Zn) supplementation following NASEM (2016) recommendations (Control) or trace
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4fcd3930e1794ae998ff205032048581
Publikováno v:
Global Journal of Environmental Science and Management, Vol 9, Iss 3, Pp 531-544 (2023)
BACKGROUND AND OBJECTIVES: Determining food composition and bioactivity is critical to both theoretical and applied research in food science and technology. This is frequently used to determine the nutritional value and overall acceptance of the food
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f06c01e7099e412d9412746984dd0d0c
Autor:
Arnaldo Moreni Real, Cristina Cabrera, Pablo Cracco, Mónica Cadenazzi, Florencia Pirotti, Estela Santos
Publikováno v:
Agrociencia Uruguay, Vol 27, p e1121 (2023)
Honey is a natural sweet substance produced by honey bees, from the nectars of plant flowers and honey dew. The components of honey vary depending on the geographical site and the existing flora. The objective of this work was to characterize Uruguay
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c6ef6e74b43b447cb400295ced9eae08
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Arth David Sol Valmoria ORTEGA, László BABINSZKY, Zsófia RÓZSÁNÉ-VÁRSZEGI, Xénia Erika OZSVÁTH, Ogonji Humphrey ORIEDO, János OLÁH, Csaba SZABÓ
Publikováno v:
Acta Agriculturae Slovenica, Vol 118, Iss 4 (2022)
The objective of this study was to determine the effects of heat stress (HS) on the production performance of fattening pigs and whether the supplementation of vitamins (C and E) and micro-minerals (Se and Zn) at increased concentrations can mitigate
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ebdf8a57cdde42a68a5458720386299f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Gugu Felicity Tsomele, Eudri Venter, Obiro Cuthbert Wokadala, Elize Jooste, Bhekisisa Chushuta Dlamini, Nomali Ziphorah Ngobese, Muthulisi Siwela
Publikováno v:
CyTA - Journal of Food, Vol 19, Iss 1, Pp 483-492 (2021)
This study assessed the gross-structure, micro-structure, physical characteristics and nutritional composition of Trichilia emetica and Trichilia dregeana seeds. T. emetica and T. dregeana seeds have potential for commercialization and improved food
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/14bc97ed331d438bbe2aa681f8dd6db5
Publikováno v:
Mljekarstvo, Vol 71, Iss 2, Pp 103-111 (2021)
Yoghurt is a good dietary source of macro and micro minerals. However, the mineral content of yoghurt can vary according to the technological processing used in its manufacture. In this context, the aim of this study was to compare some macro (Ca, K
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9dceb0f9f13b4e238a1d7e77fb994078