Zobrazeno 1 - 10
of 6 942
pro vyhledávání: '"metabolic scaling"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Metabolic scaling is one of the most important patterns in biology. Theory explaining the 3/4-power size-scaling of biological metabolic rate does not predict the non-linear scaling observed for smaller life forms. Here we present a new model for cel
Externí odkaz:
http://arxiv.org/abs/2403.00001
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Glazier, Douglas S.1 (AUTHOR) glazier@juniata.edu, Forlenza, Alex E.1 (AUTHOR), Galbraith, Heather S.2 (AUTHOR), Blakeslee, Carrie J.2 (AUTHOR)
Publikováno v:
Physiological & Biochemical Zoology. Nov/Dec2023, Vol. 96 Issue 6, p458-460. 3p.
Autor:
Zhao, Jinkui
The prevailing theory for metabolic scaling is based on area-preserved, space-filling fractal vascular networks. However, it's known both theoretically and experimentally that animals' vascular systems obey Murray's cubic branching law. Area-preserve
Externí odkaz:
http://arxiv.org/abs/2205.14939
Autor:
Pequeno, Pedro A. C. L., Graça, Márlon B., Oliveira, João R., Šobotník, Jan, Acioli, Agno N. S.
Publikováno v:
Evolution, 2021 Jan 01. 75(1), 141-148.
Externí odkaz:
https://www.jstor.org/stable/48622197
Publikováno v:
Frontiers in Marine Science, Vol 10 (2023)
Understanding how allometric exponents vary in the different biologically determined patterns turns out to be fundamental for the development of a unifying hypothesis that intends to explain most of the variation among taxa and physiological states.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8f3d0caaffc545c1bc2b37abe77881eb
Autor:
Xu, Meng
Publikováno v:
Ecology, 2020 Jun 01. 101(6), 1-12.
Externí odkaz:
https://www.jstor.org/stable/26936927
Autor:
Yegian AK; Department of Human Evolutionary Biology, Harvard University, Cambridge, MA 02138., Heymsfield SB; Pennington Biomedical Research Center, Louisiana State University System, Baton Rouge, LA 70808., Castillo ER; Department of Human Evolutionary Biology, Harvard University, Cambridge, MA 02138., Müller MJ; Institute of Human Nutrition and Food Science, Department of Nutrition, Christian-Albrechts-Universität zu Kiel, Kiel 24118, Germany., Redman LM; Pennington Biomedical Research Center, Louisiana State University System, Baton Rouge, LA 70808., Lieberman DE; Department of Human Evolutionary Biology, Harvard University, Cambridge, MA 02138.
Publikováno v:
Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America [Proc Natl Acad Sci U S A] 2024 Nov 26; Vol. 121 (48), pp. e2409674121. Date of Electronic Publication: 2024 Nov 18.