Zobrazeno 1 - 10
of 89
pro vyhledávání: '"melon seed oil"'
Autor:
Kenechi Nwosu-Obieogu, Emenike Grace, Goziya W. Dzarma, Felix O. Aguele, Linus I. Chiemenem, Ohabuike Gabriel, Maureen Allen, Nwankwo Ekeoma
Publikováno v:
South African Journal of Chemical Engineering, Vol 47, Iss , Pp 169-177 (2024)
Melon seed oil (MSO) is characterized by unsaturated triglycerides, making it a suitable candidate for epoxidation. This work explored the kinetic and Optimization of MSO epoxidation by the in-situ generation of peroxyacetic acid. The formation of th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f5acbc27842c41c59fe13c4597fe8fb4
Publikováno v:
Journal of Agriculture and Food Research, Vol 16, Iss , Pp 101182- (2024)
Oil was extracted from melon seeds with three different methods (Soxhlet, cold-pressed, aqueous enzymatic extraction), aiming to evaluate its physicochemical properties and oxidative stability. The melon seed oil contained high levels of linoleic aci
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0eea6e26a2484b45ad563fe0819bdc09
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 104, Iss , Pp 105500- (2023)
In this study, the oils obtained from melon and pumpkin seeds, considered to be by-products of the food industry, were used to prepare lamb meat burgers. The substitution of each of the emulsified seed oils for animal fat was carried out in three con
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/90496de526114389918119bd1a41531b
Autor:
Onyeka Stanislaus Okwundu, Chimezie John Chiama, Chinedu James Chiama, Pius Charles Ucheagwu, Ekene Kingsley Uzoma, Chukwujekwu Augustine Okaro, Obiora Ebuka Muojama
Publikováno v:
Sustainable Environment Research, Vol 31, Iss 1, Pp 1-14 (2021)
Abstract Due to the quest to meet a basic need – food, vast potentials of numerous African crops have remained unexplored. Cucumeropsis mannii, an invaluable West African melon, is cultivated for its edible proteinous oil-rich seeds. Here, we repor
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/81cdad967a9143fe81e629362b12f069
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Petroleum Science, Vol 15, Iss 2, Pp 405-411 (2018)
Abstract In the present research work, a non-edible oil source Cucumis melo var. agrestis (wild melon) was systematically identified and studied for biodiesel production and its characterization. The extracted oil was 29.1% of total dry seed weight.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/50de11c4ba03499b98539aa207cc3112
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.