Zobrazeno 1 - 10
of 1 103
pro vyhledávání: '"melanosporum"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 6, p 837 (2024)
Nowadays, the truffle aroma attribute is not included as a quality parameter in the current recommendation that explains the truffle quality (UNECE standard 53 FFV3) and establishes the truffle commercial categories. However, the aroma is the main re
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/27fae07eb6c141fa97f5e168ac7c884e
Autor:
Veronica Giorgi, Antonella Amicucci, Lucia Landi, Ivan Castelli, Gianfranco Romanazzi, Cristiano Peroni, Bianca Ranocchi, Alessandra Zambonelli, Davide Neri
Publikováno v:
Plants, Vol 13, Iss 2, p 224 (2024)
Tuber melanosporum is an ascomycete that forms ectomycorrhizal (ECM) symbioses with a wide range of host plants, producing edible fruiting bodies with high economic value. The quality of seedlings in the early symbiotic stage is important for success
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/510ca68b71014850ace144513e86040c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Jung-Min Lee, Eom Ahn-Heum
Publikováno v:
한국균학회지, Vol 50, Iss 4, Pp 275-280 (2022)
Truffles are ectomycorrhizal fungi that belong to the genus Tuber. They exhibit symbiotic relationships, particularly with oak (Quercus spp.) and hazel (Corylus spp.) trees. We performed an inoculation using a spore suspension to synthesize mycorrhiz
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/553aef68441f433eb80d1b0fddfe8ef0
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Biology, Vol 12, Iss 4, p 628 (2023)
The high value of black truffle recompenses the slow growth of the fungus when established in the field. Adding a secondary crop, such as medicinal and aromatic plants (MAPs), could further enhance the sustainability of truffle production agro-forest
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/de4d5330e8f349298b8c5feac29e8039
Autor:
Zongjing Kang, Xiaolin Li, Yan Li, Lei Ye, Bo Zhang, Xiaoping Zhang, Petri Penttinen, Yunfu Gu
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 13 (2022)
Truffles (Tuber spp.) are edible ectomycorrhizal fungi with high economic value. Bacteria in ectomycorrhizosphere soils are considered to be associated with the nutrient uptake of truffles and hosts. Whether Tuber spp. inoculation can affect the grow
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e0fa74dfb0204431b07dbf5312c5efe3