Zobrazeno 1 - 10
of 1 189
pro vyhledávání: '"melanoidin"'
Publikováno v:
Journal of Pure and Applied Microbiology, Vol 17, Iss 4, Pp 2295-2306 (2023)
As sugarcane molasses is converted into ethanol, a sizable volume of effluent with high biochemical oxygen demand (BOD) and chemical oxygen demand(COD) is generated. This effluent contains melanoidin. Melanodin is a chemical broken down by certain ba
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/11c8cca43a12480c91ff161e29e804a4
Autor:
Qingchao JIA, Yan LI
Publikováno v:
Shipin gongye ke-ji, Vol 44, Iss 19, Pp 235-243 (2023)
Using black garlic as raw material, the melanoidin in black garlic was extracted by ultrasonic method, and the extraction conditions were optimized. On the basis of the single factor experiments, the volume fraction of ethanol, the ratio of material
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7cd13800ec67450cac21dd4d3c1632a2
Autor:
Apichon Watcharenwong, Kawintra Kongka, Anusara Kaeokan, Chanat Chokejaroenrat, Chainarong Sakulthaew
Publikováno v:
Waste, Vol 1, Iss 2, Pp 455-467 (2023)
Ethanol production wastewater contains high quantities of dark–brown pigments (melanoidin) that result in low color removal using conventional biological treatments. Advanced oxidation processes (AOPs) are the most documented methods for reducing t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e8afcf770c6b455597f45d4b106667f6
Publikováno v:
Journal of Food Protection, Vol 86, Iss 10, Pp 100140- (2023)
Melanoidins produced from the combination of D-xylose and L-phenylalanine have been reported to exhibit strong antibacterial effects. This study investigated the influence of environmental factors, such as temperatures (10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, an
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6410236484084001a2fead31c7021fe4
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 19, Iss , Pp 100828- (2023)
We explored the effect of microwave heating (MWH) and electric heating (ETH) on the volatile compounds (VCs) of pepper (Capsicum annuum L.). The spectral of the produced melanoidins by baking were used to screen samples with similar baking degrees. M
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/18824d2cfb4c4793914ba38796c4fc04
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Applied Water Science, Vol 12, Iss 4, Pp 1-9 (2022)
Abstract Distillery industry is amidst the top source of surface water pollution owing to its very high content of recalcitrant organics, inorganics, and persistent turbidity contents. Melanoidins are the chief dark brown-colored complex contaminant
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/585e3b885cf54f5483f85b78bcf38603