Zobrazeno 1 - 10
of 929
pro vyhledávání: '"meat intake"'
Publikováno v:
Nutrition Journal, Vol 23, Iss 1, Pp 1-12 (2024)
Abstract Background Choline is a nutrient necessary for the proper functioning of the body with a multidimensional impact on human health. However, comprehensive studies evaluating the dietary intake of choline are limited. The aim of this narrative
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2870d2b934324321976ee7dc15444471
Autor:
Young Sun Kim, Akinkunmi Paul Okekunle, Sun Young Yang, Ji Hyun Song, Jiyoung Youn, Gabby Yoon Jeong Kwon, Jung Eun Lee
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 11 (2024)
IntroductionColorectal adenomas are recognized as precursors to colorectal cancer through the adenoma-carcinoma sequence. Identifying modifiable dietary factors that may inhibit cancer progression is critical, but epidemiologic studies in Asian popul
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c3d7ef1198f0447a93730f538d4c9eea
Publikováno v:
Nutrients, Vol 16, Iss 16, p 2609 (2024)
High red and processed meat intake and genetic predisposition are risk factors of colorectal cancer (CRC). However, evidence of their independent and joint associations on the risk of colorectal neoplasms is limited. We assessed these associations am
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3ba65657db494215b6e0c9f1b5b6ff80
Autor:
Davide Guido, Nicole Cerabino, Martina Di Chito, Rossella Donghia, Cristiana Randazzo, Caterina Bonfiglio, Gianluigi Giannelli, Giovanni De Pergola
Publikováno v:
Nutrients, Vol 16, Iss 18, p 3094 (2024)
(1) Background: Metabolic dysfunction-associated liver disease (MASLD) is one of the most important causes of liver disease worldwide. Meat consumption is a growing trend and white meat has been shown to have beneficial effects on cardiometabolic ris
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/42ae2fb9a02e43e38d2679a84599c08c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Saba Narmcheshm, Fatemeh Toorang, Bahareh Sasanfar, Maryam hadji, Sahar Rostami, Kazem Zendehdel
Publikováno v:
BMC Nutrition, Vol 9, Iss 1, Pp 1-7 (2023)
Abstract Background Heme and non-heme irons are two forms of iron in the diet. Few studies have evaluated the association between heme iron intake and the risk of gastric cancer (GC). We aimed to investigate the association between heme, non-heme and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9ff7a5553c974b24be739e33207b0511
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 10 (2023)
BackgroundAsia has experienced a large increase in meat intake in the past decade, yet the health impact of meat intake is not well studied.ObjectiveWe examined the association of meat intake with all-cause, cancer and cardiovascular disease (CVD) mo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6cd7a56d5def4654815037b498b4e688
Publikováno v:
International Journal of General Medicine, Vol Volume 15, Pp 1833-1851 (2022)
Wenpeng You,1,2 Renata Henneberg,1 Arthur Saniotis,1,3 Yanfei Ge,4,5 Maciej Henneberg1,6 1Biological Anthropology and Comparative Anatomy Research Unit (BACARU), Adelaide Medical School, University of Adelaide, Adelaide, SA, Australia; 2FAPAB Researc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f28a400497ee48489c566ddb7e0de352