Zobrazeno 1 - 10
of 2 575
pro vyhledávání: '"matrix effects"'
Autor:
Michelle Peter, Christoph Müller
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 19, p 4656 (2024)
Dispersive solid-phase extraction (dSPE) is a crucial step for multiresidue analysis used to remove matrix components from extracts. This purification prevents contamination of instrumental equipment and improves method selectivity, sensitivity, and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/64f534b176d54c68aa9bc9b97d67d5c5
Publikováno v:
Shipin Kexue, Vol 44, Iss 18, Pp 372-380 (2023)
In this work, a novel reversed phase/cation exchange mixed-mode sorbent for solid phase extraction (SPE) was synthesized by modifying the mesoporous material MCM-41 with 3-aminopropyltriethoxysilane (APTES) and octadecyltrimethoxysilane (C18 TMS) fol
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b0746b4d6e044483b0798b17bba54263
Publikováno v:
Pharmaceutics, Vol 16, Iss 8, p 1100 (2024)
The deformulation stage of original drug products, which includes the quantification of critical excipients, is crucial for the successful development of generic drug products of solid dosage form. Sodium lauryl sulphate (SLS) belongs to the group of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/72042a92e41844289e8369a0fae563c3
Publikováno v:
Separations, Vol 11, Iss 8, p 238 (2024)
Ciguatoxins (CTXs) are neurotoxic marine biotoxins capable of contaminating marine organisms. Approximately 30 CTX analogues have been described; however, only a few have been documented in ciguatera poisoning (CP) outbreaks. Detecting CTXs from comp
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f8d9419f256e4b7fa7e94e3454f02648
Autor:
Agneša Szarka, Svetlana Hrouzková
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 11, p 1745 (2024)
The production of nutraceuticals is a growing trend, as many consumers consider them an important part of the modern active lifestyle. Others rely on the use of nutraceuticals instead of prescribing pharmaceuticals to improve their health more natura
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/89bc1615f14742ff8f6760be9db0aea6
Autor:
Nathalie G.E. Smits, Emiliano De Dominicis, Andries J. Koops, Rian Kraan, Samim Saner, H.J. Van Der Fels-Klerx, Elise Hoek-van den Hil
Publikováno v:
Heliyon, Vol 9, Iss 10, Pp e19687- (2023)
Consumption of low levels of egg already can evoke harmful physiological responses in humans in those allergic to eggs. By detection of egg in food products, using Egg ELISA kits to determine its unintended presence, food producers can respond to avo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6cc4a950ddc14a269f4fe9361df531f9
Autor:
Annabel Mehl, Gertrud E. Morlock
Publikováno v:
Food Chemistry Advances, Vol 2, Iss , Pp 100283- (2023)
Screening for antibiotic residues in animal-derived food is largely done by in vitro assays. However, a non-negligible number of positive screening results (sum values) remains with no confirmation by high-performance liquid chromatography coupled to
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/27d5af9c313e4b9b8f15c302165e73fd
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.