Zobrazeno 1 - 10
of 257
pro vyhledávání: '"manipueira"'
Autor:
Glória Maria Marinho, Barbara Chaves Aguiar Barbosa, Kelly de Araújo Rodrigues Pessoa, Renata Barros Silveira Brasil
Publikováno v:
Conexões: Ciência e Tecnologia, Vol 18 (2024)
O presente trabalho teve por objetivo avaliar a capacidade remoção de matéria orgânica e de cianeto pelo fungo filamentoso Aspergillus niger AN 400 em reatores operados em bateladas. O experimento foi conduzido em duas etapas: I - teste de toxici
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/12472837e20248d0bbacb7ae72a286c4
Autor:
Brenda de Nazaré do Carmo Brito, Mayara Galvão Martins, Renan Campos Chisté, Alessandra Santos Lopes, Maria Beatriz Abreu Gloria, Rosinelson da Silva Pena
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 23, p 4333 (2023)
Tucupi is a broth derived from cassava roots which is produced after the spontaneous fermentation of manipueira (the liquid portion obtained by pressing cassava roots), followed by cooking. This product is widely consumed along with traditional dishe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e889037568774cab840d0695671cb282
Autor:
Vanessa Ghiggi Sorgatto, Carlos Ricardo Soccol, Denisse Tatiana Molina-Aulestia, Marco Aurélio de Carvalho, Gilberto Vinícius de Melo Pereira, Júlio Cesar de Carvalho
Publikováno v:
Fuels, Vol 2, Iss 4, Pp 521-532 (2021)
Cassava processing wastewater (CPW) is a highly polluting, liquid residue of cassava processing, usually discarded or treated anaerobically. However, it can serve as a low-cost culture medium for microalgae. After a preliminary evaluation of the grow
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a72cd4101c4143aabb3dbb1a7d67b0f9
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Felipe de Andrade Maia, Willen Silva Igreja, Ana Augusta Odorissi Xavier, Adriana Zerlotti Mercadante, Alessandra Santos Lopes, Renan Campos Chisté
Publikováno v:
Fermentation, Vol 9, Iss 7, p 617 (2023)
Carotenoids are fat-soluble bioactive compounds found in plants, animals, and microorganisms, which have a range of health benefits and great technological and industrial importance in the fields of pharmaceuticals, food, and biotechnology. Yeasts of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/22f64282f6784e88b5220db0cb6a6058
Autor:
Danielle Florindo Pereira, Debora Yukie Pereira Ishida, Júlio Kazuya Itimura Omori, Alexandre Teixeira Souza
Publikováno v:
Colloquium Exactarum, Vol 12, Iss 4, Pp 30-37 (2021)
Nos processos de industrialização de farinha de mandioca (Manihot esculenta), há a geração de um efluente denominado manipueira, que necessita de tratamento antes de ser lançado no corpo hídrico. O objetivo deste trabalho foi avaliar a eficiê
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7c139b73ab2f471ea73d49aa9c05a96e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Eric Avilino Batista, Norma Candida dos Santos Amorim, Luíza Rijo Valoura, Williane Vieira Macêdo, Eduardo Lucena Cavalcante de Amorim
Publikováno v:
Revista DAE, Vol 66, Iss 213, Pp 48-58 (2018)
O emprego da digestão anaeróbia no tratamento de resíduos agroindustriais possibilita a produção de gases de alto valor energético. Este trabalho avaliou a produção de hidrogênio em reator anaeróbio de leito fluidificado sequenciado por um
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3980f7a8f2414578abd94e80a5dadb4e
Autor:
Chisté, Felipe de Andrade Maia, Willen Silva Igreja, Ana Augusta Odorissi Xavier, Adriana Zerlotti Mercadante, Alessandra Santos Lopes, Renan Campos
Publikováno v:
Fermentation; Volume 9; Issue 7; Pages: 617
Carotenoids are fat-soluble bioactive compounds found in plants, animals, and microorganisms, which have a range of health benefits and great technological and industrial importance in the fields of pharmaceuticals, food, and biotechnology. Yeasts of