Zobrazeno 1 - 10
of 2 989
pro vyhledávání: '"mandacaru"'
Autor:
A. Bezerra-Silva, S. Albuquerque-Lima, A. C. A. Fagundes, M. T. D. Gomes, P. S. Santos-Neves, J. S. Costa, E. M. Costa-Neto, L. S. Funch
Publikováno v:
Brazilian Journal of Biology, Vol 84 (2024)
Abstract Cereus jamacaru DC. occurs in the central-eastern region of Brazil and is among the best-known cacti in the country. Its phytochemical properties and fruits hold great significance to the local communities. We examined published ethnobotanic
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e21d9b89052a4c26bff7fc3bccb0b900
Autor:
Yanneson Marlon de Araújo Lira, Aurion Diniz Medeiros Filho, Maria do Socorro de Caldas Pinto, Danilo Dantas da Silva, Suelho de Almeida, Rosilene Agra da Silva, Kelina Bernardo Silva, Alfredina dos Santos Araújo, Pedro Henrique Martins Araújo Santos, Moisés Dantas de Oliveira
Publikováno v:
Revista Thema, Vol 23, Iss 3, Pp 873-884 (2024)
O mandacaru (Cereus jamacaru P. DC.) é uma cactácea endêmica da Caatinga, cujos frutos representam uma fonte potencial de nutrientes para a alimentação humana. Neste sentido, avaliou-se a qualidade física e físico-química de frutos em diferen
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2cbd79d4aafd4bcf86a5547b3c68d064
Autor:
de Andrade Melo, Luan Danilo Ferreira1, de Andrade Melo Junior, João Luciano1, Ferreira Soares, Larice Bruna1, de Alencar Paes, Reinaldo1, de Oliveira Costa, Jaqueline Figueredo1, Silva Crisóstomo, Natália Marinho1, Duarte, Adriana Guimarães1
Publikováno v:
Bulgarian Journal of Agricultural Science. 2024, Vol. 30 Issue 3, p535-538. 4p.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Cassimiro, Carlos Alberto Lins1,2 (AUTHOR), Henschel, Juliane Maciel3 (AUTHOR), Gomes, Vanessa Gabrielle Nóbrega2 (AUTHOR), Alves, Rita de Cássia2 (AUTHOR), da Silva, Pollyana Karla2 (AUTHOR), Pereira, Emmanuel Moreira1,2,4 (AUTHOR), Cavalcanti, Mônica Tejo2 (AUTHOR), Batista, Diego Silva1,3,4 (AUTHOR) diegoesperanca@gmail.com, da Costa Batista, Fabiane Rabelo2 (AUTHOR)
Publikováno v:
Scientific Reports. 11/23/2023, Vol. 13 Issue 1, p1-10. 10p.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
de Vasconcelos Medeiros, Gracy Kelly Vieira, Martins, Ana Cristina Silveira, Vasconcelos, Mateus Gomes, Garcia, Estefânia Fernandes, Rodrigues, Noádia Priscila Araújo, de Albuquerque, Thatyane Mariano Rodrigues, Viera, Vanessa Bordin, da Conceição, Maria Lúcia, de Souza, Evandro Leite, de Oliveira, Maria Elieidy Gomes
Publikováno v:
In International Journal of Food Microbiology 2 June 2024 417
Autor:
Gondim, Carolina de Miranda1 (AUTHOR), de Figueirêdo, Rossana Maria Feitosa1 (AUTHOR), Queiroz, Alexandre José de Melo1 (AUTHOR), Esmero, Janaína Almeida Dantas1 (AUTHOR), Moura, Henrique Valentim1 (AUTHOR) valentim_henrique@hotmail.com, Moreira, Inacia dos Santos1 (AUTHOR)
Publikováno v:
Journal of Food Processing & Preservation. Dec2022, Vol. 46 Issue 12, p1-10. 10p.