Zobrazeno 1 - 10
of 363
pro vyhledávání: '"malt quality"'
Publikováno v:
Acta Universitatis Cibiniensis. Series E: Food Technology, Vol 25, Iss 2, Pp 221-232 (2021)
The study assesses impact of malting process duration on malting losses and quality of malts obtained from three varieties of winter wheat, i.e., Elixer, Rockefeller and Gimantis. The findings show that increased duration of the malting process (from
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b506e59e9414415bb2922481d55cefe6
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Luis F. Guido, Inês M. Ferreira
Publikováno v:
Fermentation, Vol 9, Iss 5, p 464 (2023)
Delaying flavour staling has been one of the greatest and most significant challenges for brewers. The choice of suitable raw materials, particularly malting barley, is the critical starting point to delay the risk of beer staling. Malting barley and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e069b8c9601d4ac396ae96fdc7c00866
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 39, Iss 1, Pp 17-22 (2021)
Spring barley varieties Tolar and Marthe were grown under the standard conditions and stress conditions with a combined effect of high temperature and drought in three experiments conducted in the greenhouse of phytotron type. The results showed that
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/971b20f972354c47bef237f366c6f299
Autor:
Sylvie Běláková, Zbyněk Havelka, Andrea Bohatá, Ivo Hartman, Hana Kábelová, Pavel Kříž, Miroslav Dienstbier, Petr Bartoš, Petr Špatenka
Publikováno v:
Kvasný průmysl, Vol 64, Iss 6, Pp 314-317 (2018)
In 2015, the effect of treatment of spring barley grain and malt produced from it with low-temperature plasma discharge on the malt gushing potential was studied. Malting barley and malt produced from it were plasma-treated. In the malt samples, the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ff7a3f87017840c68f7912c5277c4246
Autor:
Ye HONG, Guo-ping ZHANG
Publikováno v:
Journal of Integrative Agriculture, Vol 19, Iss 8, Pp 2009-2015 (2020)
As a major abiotic stress, drought causes instability and deterioration of malt barley quality. There is distinct difference among barley cultivars in the responses of the main malt quality traits to drought stress. In the previous study, we identifi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5013af83a0fe4b01bdfaded00ed6e65e
Autor:
ABHA PARASHAR, SUDESH SHARMA, KAMINI PARASHAR, PRERNA DOGRA, CHIRANJEEV KUMAWAT, ABHIK PATRA, ANIL KUMAR VERMA
Publikováno v:
The Indian Journal of Agricultural Sciences, Vol 91, Iss 12 (2022)
The study aimed to investigate the effect of different levels of nitrogen (N) and sulphur (S) doses on growth, yield and malt quality of different barley (Hordeum vulgare L.) varieties grown on loamy sand soil. A field experiment was conducted during
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/921ac647adb3443297226b148cc7b8dc
Publikováno v:
Revista Ciência Agronômica, Vol 50, Iss 4, Pp 571-577 (2019)
ABSTRACT Pre-harvest sprouting is one of the most important problems of the wheat crop and it is necessary to find alternative uses for the grain because millers reject the damaged wheat. In the field these grains were stimulated to germinate, due to
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/89486ea346df4e5682245329b035da2e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.