Zobrazeno 1 - 10
of 1 573
pro vyhledávání: '"lycopene extraction"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Stefan Kuvendziev, Kiril Lisichkov, Mirko Marinkovski, Martin Stojchevski, Darko Dimitrovski, Viktor Andonovikj
Publikováno v:
Ultrasonics Sonochemistry, Vol 110, Iss , Pp 107055- (2024)
Lycopene is a carotenoid highly valuable to the food, pharmaceutical, dye, and cosmetic industries, present in ripe tomatoes and other fruits with a distinctive red color. The main source of lycopene is tomato crops. This bioactive component can be s
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/42fedf521ec4419b988f98a5a5dbafdd
Autor:
Marinaccio, Lorenza, Zengin, Gokhan, Bender, Onur, Cichelli, Angelo, Novellino, Ettore, Stefanucci, Azzurra, Mollica, Adriano
Publikováno v:
In Food Chemistry Advances June 2024 4
Publikováno v:
In Bioresource Technology Reports February 2024 25
Autor:
Lorenza Marinaccio, Gokhan Zengin, Onur Bender, Angelo Cichelli, Ettore Novellino, Azzurra Stefanucci, Adriano Mollica
Publikováno v:
Food Chemistry Advances, Vol 4, Iss , Pp 100656- (2024)
In this work, a completely green method was applied for the extraction of lycopene from tomato skins waste. The combination of the ultrasound-assisted technique (UAE) and the use of volatile natural deep eutectic solvent (VNADES) menthol: thymol 1:1
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/94ee1b859558450199ccb0784f6b2a11
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Dinh Thi Tran, Lan Thi Hoang Nguyen, Cuong Ngoc Nguyen, Maarten L. A. T. M. Hertog, Bart Nicolaï, David Picha
Publikováno v:
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Vol 73, Iss 3, Pp 205-213 (2023)
Lycopene, the pigment principally responsible for the red color of tomatoes, is well-known for its strong antioxidant property and substantial health benefits. In this study, the optimal combination of factors for lycopene extraction from tomato poma
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dfab9ba6cbe840d292bf86a63f02dc53
Autor:
Méndez-Carmona, J.Y., Ascacio-Valdes, J.A., Alvarez-Perez, Olga B., Hernández-Almanza, Ayerim Y., Ramírez-Guzman, Nathiely, Sepúlveda, Leonardo, Aguilar-González, Miguel A., Ventura-Sobrevilla, Janeth M., Aguilar, Cristóbal N.
Publikováno v:
In Food Bioscience October 2022 49