Zobrazeno 1 - 10
of 186
pro vyhledávání: '"lipid peroxidation (LPO)"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Aabshar Khan, Umesh Kumar
Publikováno v:
Journal of Stress Physiology & Biochemistry, Vol 16, Iss 4, Pp 119-124 (2020)
The present study was carry out to evaluate the impact of pesticide Triazole on Chick pea (Cicer arietinum).Our experiments observed that the antioxidants activity increased with the treatments of Triazole concentration at 100ppm, 200ppm, and 400ppm
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f603098dd2044031a46f3c3dadb49903
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Po-Ku Chen, Kai-Jieh Yeo, Po-Hao Huang, Shih-Hsin Chang, Ching-Kun Chang, Joung-Liang Lan, Der-Yuan Chen
Publikováno v:
Biomedicines, Vol 9, Iss 11, p 1508 (2021)
Lipid peroxidation (LPO) and hyper-ferritinemia are involved in inflammatory responses. Although hyper-ferritinemia is a characteristic of AOSD, its link to LPO remains unclear. We investigated the association between LPO and ferritin expression, and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/781136455b3c4199b6b8c4ec904b7b33
Publikováno v:
Odovtos International Journal of Dental Sciences, Volume: 23, Issue: 3, Pages: 137-146, Published: DEC 2021
Despite the reported effects of smokeless tobacco (ST) on the periodontium and high prevalence of ST use in rural populations and in males studies on this specific topic are limited. The purpose of this cross-sectional investigation was to measure li
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
O. L. Erukainure, J. A. Ajiboye, F. F. Davis, K. Obabire, E. E. Okoro, S. O. Adenekan, M. V. Adegbola, B. J. Awogbemi, B. O. Odjobo, M. Z. Zaruwa
Publikováno v:
Grasas y Aceites, Vol 67, Iss 1, Pp e113-e113 (2016)
Soy and orange peel (C. sinensis) oils were fed to albino male rats to determine their effects on malondialdehyde (MDA), total phospholipid (TP) content and oxidative stress biomarkers of brain tissue. Beside mouse chow, four diets were designed to c
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b97bca802f8747a7bf414a3d585b5c76
Autor:
Noury, Patrice
Pour neuf biomarqueurs utilisés en biomonitoring au laboratoire d’écotoxicologie d'INRAE à Villeurbanne, cette revue bibliographique compare tout d’abord les différentes méthodes de mesure existantes, puis détaille les résultats obtenus au
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od_______166::f00a336302e109a39694e8cf004cdedc
https://hal.inrae.fr/hal-03778756
https://hal.inrae.fr/hal-03778756
Autor:
G. V. Mirskaya, Aleksandr V Semenov, Vladimir K. Chebotar, Evgeny V Zuev, Debasis Chakrabarty, Yuriy V Khomyakov, V. N. Pishchik, Viktoriya I Dubovitskaya, Polina S Filippova, Vitaliy E Vertebny, Yuliya V Ostankova
Publikováno v:
Plants
Volume 10
Issue 11
Plants, Vol 10, Iss 2334, p 2334 (2021)
Volume 10
Issue 11
Plants, Vol 10, Iss 2334, p 2334 (2021)
The present study demonstrates the Ni toxicity-ameliorating and growth-promoting abilities of two different bacterial isolates when applied to wheat (Triticum aestivum L.) as the host plant. Two bacterial strains tolerant to Ni stress were isolated f