Zobrazeno 1 - 10
of 417
pro vyhledávání: '"lemon verbena"'
Autor:
Zahra Izadi, Naser Mirazi
Publikováno v:
Majallah-i Dānishgāh-i ̒Ulūm-i Pizishkī-i Qum, Vol 16, Iss 10, Pp 816-829 (2023)
Background and Objectives: Chemical preservatives are commonly used to prevent food from quick spoiling and oxidizing. Despite their effect in increasing shelf life of foods, these compounds can have side effects. Residues of chemical compounds in fo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e19ed74209994a849235017df4adedcc
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Cristina Nataly Villegas Freire, Linda Mariuxi Flores Fiallos, Cumanda Beatriz Játiva Gavilanes
Publikováno v:
ESPOCH Congresses, Vol 2, Iss 2, Pp 886-904 (2022)
Abstract This study consisted on the preparation of an antibacterial gel which contains lemon verbena essential oil in 1% for hands disinfection. The research started with the extraction of the essential oil from the lemon verbena (Cymbopogon citratu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9bc57d87b6984665a06f0755cd0c5873
Autor:
Zahra Tandisepanah, Amir Foroutanfar, Ali Aziminia, Mahboobeh Ghasemzadeh Rahbardar, Bibi Marjan Razavi, Hossein Hosseinzadeh
Publikováno v:
Avicenna Journal of Phytomedicine, Vol 12, Iss 3, Pp 281-294 (2022)
Objective: Acrylamide (ACR) neurotoxicity is induced by different mechanisms such as oxidative stress and apoptosis. Scientific researchs have indicated the antioxidative properties of Lippia citriodora. The protective effect of L. citriodora aqueous
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ac71ceb608344653b8cf870ebf4ba2dc
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Rafael M. Sprea, Luís H. M. Fernandes, Tânia C. S. P. Pires, Ricardo C. Calhelha, Pedro João Rodrigues, Joana S. Amaral
Publikováno v:
Molecules, Vol 28, Iss 11, p 4528 (2023)
Aromatic plants are a remarkable source of natural products. Aloysia citrodora Paláu (Verbenaceae), commonly known as lemon verbena, is a relevant source of essential oils with potential applications due to its lemony scent and bioactive properties.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f69bfce050ee40fcbaeb015f1673a7dd
Autor:
Luis Morales-Aranibar, Francisca Elena Yucra Yucra, Nivia Marisol Pilares Estrada, Policarpo Quispe Flores, Renatto Nicolino Motta Zevallos, Juan Carlos Llanos Zegarra, Uriel Palomino Trujillo, Carlos Genaro Morales Aranibar, Hebert Hernán Soto Gonzales, Jorge González Aguilera, Leandris Argentel-Martínez, Sucleidi Nápoles Vinent
Publikováno v:
Plants, Vol 12, Iss 5, p 1166 (2023)
One of the diseases with the greatest economic impact on coffee cultivation worldwide and particularly in Peru is coffee rust (Hemileia vastatrix). The search for sustainable control methods as disease management strategies in coffee cultivation is n
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/32ae6ec103e14835b28de83d83c3d77b