Zobrazeno 1 - 10
of 89
pro vyhledávání: '"leaf maturity"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Sensors, Vol 23, Iss 13, p 5964 (2023)
The maturity of tobacco leaves plays a decisive role in tobacco production, affecting the quality of the leaves and production control. Traditional recognition of tobacco leaf maturity primarily relies on manual observation and judgment, which is not
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9d1a2ebd69ad4082a1295bf43099f5b2
Autor:
K.G. Nelum P. Piyasena, L.S.K. Hettiarachchi, S.A. D.P.S. Jayawardhane, E.N. U. Edirisinghe, W.S. Jayasinghe
Publikováno v:
Applied Food Research, Vol 2, Iss 1, Pp 100100- (2022)
Tea is the most popular beverage consumed in the world after water. In the present study, evaluation of inherent sugars viz. sucrose, glucose, and fructose in fresh tea leaves and in black tea were quantified using High Performance Liquid Chromatogra
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/13fa05d115334a0a835035c3b0e50081
Publikováno v:
Kragujevac Journal of Science, Vol 2021, Iss 43, Pp 73-85 (2021)
Paper deals with activities of Class III peroxidases (POX, EC 1.11.1.7) and Class I peroxidases (ascorbate peroxidase, APX, EC 1.11.1.11) as well as the Km of these enzymes for hydrogen peroxide (H2O2) in the pepper leaves of different maturity. The
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/957e7d50626d4c5d84b69e977b1ec089
Publikováno v:
Jurnal Teknologi dan Industri Pangan, Vol 31, Iss 2, Pp 127-137 (2020)
Plant leaves are the primary source of natural colorants for food, mainly due to their chlorophyll content. However, the plant types and the degree of leaf maturity determine the quality and quantity of the chlorophyll. This study aimed to determine
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/27379ac2ead148d8bd8ff34346f1fbc2
Autor:
Barisoa Harijaona Rafidison, Hareenanden Ramasawmy, Jaykumar Chummun, François Benjamin Vincent Florens
Publikováno v:
Journal of Natural Fibers, Vol 17, Iss 8, Pp 1111-1120 (2020)
Fibers from Pandanus utilis leaves were investigated to determine how fibre strength varies with tree and leaf maturity, exposure to sunlight, leaf degradation state, and fibre position along the leaf. Such information is necessary to optimise leaf h
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e1f5f6ea46524f2ebdafad2ba24f041e
Autor:
Yue Yue Sheng, Jing Xiang, Kai Rong Wang, Ze Yu Li, Kai Li, Jian Liang Lu, Jian Hui Ye, Yue Rong Liang, Xin Qiang Zheng
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 9 (2022)
Squalene is a precursor of steroids with diverse bioactivities. Tea was previously found to contain squalene, but its variation between tea cultivars remains unknown. In this study, tea leaf squalene sample preparation was optimized and the squalene
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ac1ee86fad814513957f2f0015e2bf0d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.