Zobrazeno 1 - 10
of 33
pro vyhledávání: '"karish cheese"'
Autor:
Heba H. Salama, Khaled G. Abdel-Wahhab, Heba M. A. Khalil, Samy M. Abdelhamid, Laila K. Hassan
Publikováno v:
Foods and Raw Materials, Vol 13, Iss 1, Pp 1-17 (2025)
Neurodegenerative disorder leads to a progressive memory loss that has only limited known medications. The use of ashwagandha, probiotics, or their combination may improve cholinergic activity, consequently providing therapeutic potency against amnes
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f258fe0cbefb44a980bdb4728b261e4b
Publikováno v:
Veterinary World, Vol 16, Iss 9, Pp 1991-2001 (2023)
Background and Aim: Yeasts are common contaminants in the cheese industry, which frequently arise from raw milk, the surrounding environment, and equipment, resulting in economic losses in addition to health hazards. This study aimed to compare the a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c487ab9e7a884a75b596fa056e4c1588
Publikováno v:
Open Veterinary Journal, Vol 11, Iss 3, Pp 356-363 (2021)
Background: Karish cheese manufactured traditionally from raw milk may harbor many biological health hazards. Aim: Production of safe pasteurized Karish cheese with improved sensory characteristics using probiotics and prebiotics (synbiotic Karish ch
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/02d45832ae754ec081097068d453ebc7
Autor:
Gamal Hamad, Marwa A. Saad, Dalia Talat, Sabria Hassan, Ola M. A. K. Shalabi, Abeer M. Salama, Sarah Abou-Alella, Tuba Esatbeyoglu, Taha Mehany
Publikováno v:
Molecules, Vol 27, Iss 24, p 8946 (2022)
Degradation of the mycobacterial complex containing mycolic acids (MAs) by natural bioactive compounds is essential for producing safe and value-added foods with therapeutic activities. This study aimed to determine the degradation efficiency of natu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/423d3a3a082e4704b763d952894297eb
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Arab Universities Journal of Agricultural Sciences, Vol 23, Iss 2, Pp 563-570 (2015)
Karish cheese was made by fermentation of skim milk with yoghurt starter culture (Y) or by direct acidification with concentrated juice from orange (O), grapefruit (G) or lemon (L). In a combination of fermentation and direct acidification, the diffe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f7e6e830c69e4419b01a63310833284d
Autor:
Hamad, Gamal, Saad, Marwa A., Talat, Dalia, Hassan, Sabria, Shalabi, Ola M. A. K., Salama, Abeer M., Abou-Alella, Sarah, Esatbeyoglu, Tuba, Mehany, Taha, 0000-0002-8910-4038, 0000-0002-0230-8186, 0000-0003-1925-6842, 0000-0003-2413-6925, 0000-0001-7960-7558
Publikováno v:
Molecules 27 (2022), Nr. 24
Molecules; Volume 27; Issue 24; Pages: 8946
Molecules; Volume 27; Issue 24; Pages: 8946
Degradation of the mycobacterial complex containing mycolic acids (MAs) by natural bioactive compounds is essential for producing safe and value-added foods with therapeutic activities. This study aimed to determine the degradation efficiency of natu