Zobrazeno 1 - 10
of 105
pro vyhledávání: '"kafirins"'
Autor:
L. A. Elkonin, N. V. Borisenko, T. E. Pylaev, O. A. Kenzhegulov, S. Kh. Sarsenova, N. Yu. Selivanov, V. M. Panin
Publikováno v:
Вавиловский журнал генетики и селекции, Vol 28, Iss 1, Pp 63-73 (2024)
Improving the nutritional value of grain sorghum, a drought- and heat-tolerant grain crop, is an important task in the context of global warming. One of the reasons for the low nutritional value of sorghum grain is the resistance of its storage prote
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/981ca71a5055499eaa8b32067bd12c83
Autor:
Lev A. Elkonin, Grigoriy A. Gerashchenkov, Natalie V. Borisenko, Odyssey A. Kenzhegulov, Saule Kh. Sarsenova, Natalya A. Rozhnova, Valery M. Panin
Publikováno v:
Crop Journal, Vol 11, Iss 5, Pp 1411-1418 (2023)
Sorghum (Sorghum bicolor (L.) Moench) is a major world crop that is a reliable source of fodder and food grain in arid regions. However, unlike other cereals, sorghum grain has low nutritional value, owing mainly to the resistance of its storage prot
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f7cf8c07df374a06809408cf800c0f17
Publikováno v:
Food and Energy Security, Vol 13, Iss 1, Pp n/a-n/a (2024)
Abstract Kafirins are the primary storage proteins in sorghum kernels that provide amino acids for seed germination. The highly proteolytic resistant γ‐ and β‐kafirins form the cross‐linked outer layers that encapsulate α‐kafirins to gener
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1a0d8fae6a794dfebecf5ff3b1771d18
Autor:
Arely León López, Ana María Mendoza Wilson, René Renato Balandrán Quintana, José Ángel Huerta Ocampo
Publikováno v:
Nova Scientia, Vol 15, Iss 31 (2023)
The objective of this research was to isolate, characterize, and determine the effects of kafirins and procyanidins of brown sorghum, against different concentrations of superoxide anion radical (O2•−) chemically generated in an aprotic polar med
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b0b0497da18a4cb8ac4aaecebf5a8383
Publikováno v:
Plants, Vol 12, Iss 8, p 1662 (2023)
Sorghum (Sorghum bicolor) is the fifth most important cereal crop worldwide; however, its utilization in food products can be limited due to reduced nutritional quality related to amino acid composition and protein digestibility in cooked products. L
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2e56b5937d2a4abd81eef622ea62718c
Publikováno v:
Биотехнология и селекция растений, Vol 2, Iss 3, Pp 41-48 (2020)
The paper presents a review of the studies on the use of genetic engineering and genome editing tools for improving nutritional properties of sorghum grain. As a result of experiments performed over the past 5-7 years by several research groups, the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6a1e2394178c4db7bb661113ed77819a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.