Zobrazeno 1 - 10
of 395
pro vyhledávání: '"jumbo squid"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Biology and Life Sciences Forum, Vol 25, Iss 1, p 4 (2023)
The jumbo squid fishery in Peru is the second most important after the anchovy fishery. During its manufacturing process, only 50% to 60% of the total jumbo squid is used, thereby, the residues could be used to develop functional foods. Cañihua (Che
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e1a50c67481a423d83611b305d240f43
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Abimael Ortiz-Chura, Ruth Milagro Pari-Puma, Francisco Halley Rodríguez Huanca, María Esperanza Cerón-Cucchi, Marcelino Jorge Araníbar Araníbar
Publikováno v:
Fisheries and Aquatic Sciences, Vol 21, Iss 1, Pp 1-7 (2018)
Abstract Trout production is a growing activity in recent years but requires new alternative sources of feed to be sustainable over time. The objective of this research was to determine the apparent digestibility coefficient (ADC) of dry matter (DM),
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/204700918a5f4eac94305ee4d4ee4f07
Autor:
Josafat M. Ezquerra-Brauer, Enrique Márquez-Ríos, Betzabe E. López-Corona, Víctor M. Ocaño-Higuera, Hugo E. Ramírez-Guerra, Octavio Cota-Arriola, Wilfrido Torres-Arreola
Publikováno v:
International Journal of Food Properties, Vol 21, Iss 1, Pp 821-834 (2018)
Collagen is the major connective tissue (CT) protein and one of the main constituents of the jumbo squid (Dosidicus gigas). Therefore, physicochemical changes of pepsin-solubilized collagen (PSC) and insoluble collagen (IC) were studied after cooking
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7eaf77e95854452d87c441e5139a1eac
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Kai-Ruei Yang, Ming-Fong Tsai, Chwen-Jen Shieh, Osamu Arakawa, Cheng-Di Dong, Chun-Yung Huang, Chia-Hung Kuo
Publikováno v:
Foods, Vol 10, Iss 10, p 2363 (2021)
Chondroitin sulfate (ChS) is usually used as an oral nutraceutical supplement, and has been popular in Asia, Europe, and United States for many years. In this study, a potential and sustainable source of ChS from jumbo squid (Dosidicus gigas) cartila
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/008bea528ccc48509d0d2f47b9e8f246
Autor:
Juan C. Ramirez-Suarez, Andrés Álvarez-Armenta, Guillermina García-Sánchez, Ramón Pacheco-Aguilar, Susana M. Scheuren-Acevedo, Miguel A. Mazorra-Manzano, Agustín Rascón-Chu
Publikováno v:
Food Technology and Biotechnology, Vol 55, Iss 3, Pp 398-404 (2017)
Jumbo squid (Dosidicus gigas) muscle proteins show low functionality with limited use in gel products. This work aims to assess the influence of adding the natural and commercially available fibre, amidated low-methoxyl pectin (at 0.5, 1.0, 1.5, 2.0
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/388e7799776e43a1bc96ca4b0978925d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.