Zobrazeno 1 - 10
of 79
pro vyhledávání: '"image-based dietary assessment"'
Publikováno v:
Sensors, Vol 24, Iss 18, p 6058 (2024)
In dietary assessment using a single-view food image, an object of known size, such as a checkerboard, is often placed manually in the camera’s view as a scale reference to estimate food volume. This traditional scale reference is inconvenient to u
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/25244acca2604eab9371e4ac69670f10
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
IEEE Access, Vol 8, Pp 111875-111888 (2020)
Vegetable intake is an essential element to maintain a healthy body of a human. However, research shows most people do not consume an adequate intake of vegetables per day. An ameliorate dietary assessment for vegetable intake is needed to increase a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/281d455e44c6450abd8ac0efc94311d4
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Wenyan Jia, Yiqiu Ren, Boyang Li, Britney Beatrice, Jingda Que, Shunxin Cao, Zekun Wu, Zhi-Hong Mao, Benny Lo, Alex K. Anderson, Gary Frost, Megan A. McCrory, Edward Sazonov, Matilda Steiner-Asiedu, Tom Baranowski, Lora E. Burke, Mingui Sun
Publikováno v:
Sensors, Vol 22, Iss 4, p 1493 (2022)
Knowing the amounts of energy and nutrients in an individual’s diet is important for maintaining health and preventing chronic diseases. As electronic and AI technologies advance rapidly, dietary assessment can now be performed using food images ob
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4f98f5a75d684b36a2a0f2e4ba0a749f
Publikováno v:
Nutrients; Volume 15; Issue 12; Pages: 2751
Food classification serves as the basic step of image-based dietary assessment to predict the types of foods in each input image. However, foods in real-world scenarios are typically long-tail distributed, where a small number of food types are consu
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Amelia J. Harray, Carol J. Boushey, Christina M. Pollard, Satvinder S. Dhaliwal, Syed Aqif Mukhtar, Edward J. Delp, Deborah A. Kerr
Publikováno v:
Nutrients; Volume 14; Issue 18; Pages: 3838
There are limited methods to assess how dietary patterns adhere to a healthy and sustainable diet. The aim of this study was to develop a theoretically derived Healthy and Sustainable Diet Index (HSDI). The HSDI uses 12 components within five categor
Autor:
Dang Khanh Ngan Ho, Yu-Chieh Lee, Wan-Chun Chiu, Yi-Ta Shen, Chih-Yuan Yao, Hung-Kuo Chu, Wei-Ta Chu, Nguyen Quoc Khanh Le, Hung Trong Nguyen, Hsiu-Yueh Su, Jung-Su Chang
Publikováno v:
Nutrients; Volume 14; Issue 16; Pages: 3313
Background and aims: Digital food viewing is a vital skill for connecting dieticians to e-health. The aim of this study was to integrate a novel pedagogical framework that combines interactive three- (3-D) and two-dimensional (2-D) food models into a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.