Zobrazeno 1 - 10
of 417
pro vyhledávání: '"ice recrystallization inhibition"'
Autor:
Haishan Qi, Yihang Gao, Lin Zhang, Zhongxin Cui, Xiaojie Sui, Jianfan Ma, Jing Yang, Zhiquan Shu, Lei Zhang
Publikováno v:
Engineering, Vol 34, Iss , Pp 164-173 (2024)
The development of effective antifreeze peptides to control ice growth has attracted a significant amount of attention yet still remains a great challenge. Here, we propose a novel design method based on in-depth investigation of repetitive motifs in
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c64e3b42e41a4b429209d61aebe39002
Publikováno v:
Scientific Reports, Vol 14, Iss 1, Pp 1-12 (2024)
Abstract Many polar organisms produce antifreeze proteins (AFPs) and ice-binding proteins (IBPs) to protect themselves from ice formation. As IBPs protect cells and organisms, the potential of IBPs as natural or biological cryoprotective agents (CPAs
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/90eed6c739024d36b9497012708aabfb
Autor:
Stefania E. Short, Mauricio Zamorano, Cristian Aranzaez-Ríos, Manuel Lee-Estevez, Rommy Díaz, John Quiñones, Patricio Ulloa-Rodríguez, Elías Figueroa Villalobos, León A. Bravo, Steffen P. Graether, Jorge G. Farías
Publikováno v:
Biomolecules, Vol 14, Iss 2, p 174 (2024)
Antifreeze proteins (AFPs) are natural biomolecules found in cold-adapted organisms that lower the freezing point of water, allowing survival in icy conditions. These proteins have the potential to improve cryopreservation techniques by enhancing the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/444a25a66448406caa09564aad432438
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Food Materials Research, Vol 2, Iss 1, Pp 1-9 (2022)
Due to the quality deterioration and the corresponding waste of frozen foods, there is a constant need for an effective, consumer and environmentally friendly, and sustainable anti-freezing ingredient. In this study, enzymatic hydrolysis and food gra
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2dac831cdc544d438fe2644238f98959
Publikováno v:
Bioresources and Bioprocessing, Vol 9, Iss 1, Pp 1-24 (2022)
Abstract Cold-adapted organisms, such as fishes, insects, plants and bacteria produce a group of proteins known as antifreeze proteins (AFPs). The specific functions of AFPs, including thermal hysteresis (TH), ice recrystallization inhibition (IRI),
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f9f9bc09a58448428533fbdd96437c8c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.