Zobrazeno 1 - 10
of 899
pro vyhledávání: '"hydrophilic lipophilic balance"'
Publikováno v:
Shipin Kexue, Vol 45, Iss 13, Pp 1-7 (2024)
In this study, the effects of adding mixtures of mono- and di-fatty acid glycerides and Tween 80 with different hydrophilic-lipophilic balance (HLB) values on the stability and whipping characteristics of cream were studied, and the hardness, whippin
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fc2346e2226f44c3918496450ec9bdb4
Publikováno v:
Journal of Agriculture and Food Research, Vol 15, Iss , Pp 100932- (2024)
d-limonene nanoemulsion (NE) previously showed satisfactory potential for storage stability and might be a safety carrier for transdermal drug delivery systems (TDDSs). Curcumin has been widely studied for health promotion, food safety, and functions
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/faf33a5864ea4750a7609ddd27609c6f
Autor:
Chaiyana W, Jiamphun S, Bezuidenhout S, Yeerong K, Krueathanasing N, Thammasorn P, Jittasai P, Tanakitvanicharoen S, Tima S, Anuchapreeda S
Publikováno v:
International Journal of Nanomedicine, Vol Volume 18, Pp 2955-2972 (2023)
Wantida Chaiyana,1– 3 Sudarat Jiamphun,1 Suchanan Bezuidenhout,1 Kankanit Yeerong,1 Nutnicha Krueathanasing,1 Pattiya Thammasorn,1 Pipat Jittasai,1 Suphachai Tanakitvanicharoen,4 Singkome Tima,2,5 Songyot Anuchapreeda2,5 1Department of Pharmaceutic
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c13004a491524780b574918bfabc0283
Publikováno v:
Applied Nano, Vol 4, Iss 2, Pp 61-74 (2023)
The present work reports the preparation of gardenia yellow pigment containing paraffin oil nanoemulsions stabilized by Span80 and Tween80. The preparation of the required nanoemulsions was optimized by testing different conditions, such as varying t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4b57ee9e7f854294a2a12329912754b7
Autor:
Remigiusz Zapolski, Witold Musiał
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 10, p 2351 (2024)
The aim of the work was to determine important parameters of the course of π-A isotherms, which can determine the HLB (hydrophilic-lipophilic balance) value of surfactant mixtures with selected structural features, such as a straight or branched hyd
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/02aaa7b9762f437795dc1aa1f7480ace
Publikováno v:
Colloids and Interfaces, Vol 8, Iss 2, p 21 (2024)
The hydrophilic–lipophilic balance (HLB) is a valuable parameter used to determine the relative hydrophobicity of a compound based on its chemical structure. This semi-empirical parameter has been instrumental in formulating oil-in-water and water-
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f816183825fb44a59506bc76f72a6a8e
Autor:
Wantida Chaiyana, Jirasit Inthorn, Suvimol Somwongin, Pimporn Anantaworasakul, Sawat Sopharadee, Pornnapat Yanpanya, Marina Konaka, Wasin Wongwilai, Pongsathorn Dhumtanom, Saranya Juntrapirom, Watchara Kanjanakawinkul
Publikováno v:
Nanomaterials, Vol 14, Iss 2, p 184 (2024)
This study aimed to characterize and investigate the potential of the oils from Gryllus bimaculatus, Teleogryllus mitratus, and Acheta domesticus to be used in nanoemulsions. The oils were extracted by a cold press method and characterized for their
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f9403ea531094f06a786845562de74a2
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.