Zobrazeno 1 - 10
of 209
pro vyhledávání: '"hydroethanolic extract"'
Publikováno v:
Animal Bioscience, Vol 37, Iss 4, Pp 655-667 (2024)
Objective This study aimed to assess the impact of a hydroethanolic extract of walnut green husks (WGH) on rumen fermentation and the diversity of bacteria, methanogenic archaea, and fungi in sheep fed a high-concentrate diet. Methods Five healthy sm
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a06b7850313f470e8040d8024d374aaa
Autor:
Arashi Shahid, Muhammad Inam-Ur-Raheem, Claudia Terezia Socol, Cristina Maria Maerescu, Florin Leontin Criste, Hafiz Bilal Murtaza, Zuhaib F. Bhat, Shahzad Hussain, Rana Muhammad Aadil
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 8 (2024)
IntroductionThis present research was designed to investigate the anti-inflammatory and immune-modulatory effects of a 50% hydroethanolic extract of “Gola” guava fruit (GF50%) and guava leaf (GL50%) against papain-induced knee osteoarthritis (KOA
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/831bfe37d66447deb280e0e4ada9cae9
Publikováno v:
Majallah-i Dānishgāh-i ’Ulūm-i Pizishkī-i Shahīd Ṣadūqī Yazd, Vol 31, Iss 2, Pp 6440-6454 (2023)
Introduction: The amount of active ingredients in natural medicines depends on the method and solvent of the extractor. Therefore, the aim of this study was to compare the antioxidant activity of aqueous ethanolic and aqueous methanolic extracts of b
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/31bf0235ce3345deafba9111d4ddf5a3
Autor:
Zeinab Rahmani, Merat Karimi, Iman Saffari, Hamed Mirzaei, Majid Nejati, Reza Sharafati Chaleshtori
Publikováno v:
Frontiers in Chemistry, Vol 12 (2024)
Introduction: Nanoemulsion and nanoencapsulation are attractive novel methods that can be used for incorporating active plant extracts in food preparations and pharmaceutical formulations. In the current study, we aimed to investigate the anticancer
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b881fdf0dd9c4b158cab158efda6bf03
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Bihdāsht-i Mavādd-i Ghaz̠āyī, Vol 11, Iss 2 (42) تابستان, Pp 37-53 (2021)
Pumpkin (Cucurbita moschata) is one of the vegetables that has high nutritional value and bioactive compounds. The aim of this study was to compare the effect of hydroethanolic and aqueous solvents on the functional potential and to investigate the b
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3164fcacc9e34f639a4f44736e2ca99e
Publikováno v:
Bulletin of the National Research Centre, Vol 45, Iss 1, Pp 1-9 (2021)
Abstract Background Cataracts and glomerulopathy are disabling complications of diabetes mellitus. The use of medicinal plants in the treatment of diabetes helps prevent or delay these complications. Pterocarpus erinaceus and Amaranthus spinosus are
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0d362ec192344028b29bb5cc5f81d58b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Sara Ceccacci, Adriana De Lucia, Assunta Tortora, Antonio Colantuono, Gennaro Carotenuto, Annalisa Tito, Maria Chiara Monti
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 11, Iss 12, p 2409 (2022)
Oxidative stress plays a major role in the skin aging process through the reactive oxygen species production and advanced glycation end products (AGEs) formation. Antioxidant ingredients are therefore needed in the skin care market and the use of mol
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7ea9dbd097bd4f6ab573ec9f95670d1e