Zobrazeno 1 - 10
of 98
pro vyhledávání: '"hybrid yeast"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Peter Vaštík, Pavol Sulo, Zuzana Rosenbergová, Tatiana Klempová, Pavel Dostálek, Daniela Šmogrovičová
Publikováno v:
Fermentation, Vol 9, Iss 3, p 221 (2023)
The popularity of non-alcoholic beers has been increasing over the past few years. Maltose-negative strains of different genera are frequently used to obtain beers of low alcohol content. S. cerevisiae hybrids with other Saccharomyces species offer i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/209cb3c462bd408e8ed03d1bde32465a
Autor:
Peter Vaštík, Daniela Šmogrovičová, Valentína Kafková, Pavol Sulo, Katarína Furdíková, Ivan Špánik
Publikováno v:
Kvasný průmysl, Vol 66, Iss 5, Pp 336-344 (2020)
Non-Saccharomyces yeast strains Saccharomycodes ludwigii, Schizosaccharomyces pombe, Lachancea fermentati and Pichia angusta together with a hybrid yeast strain cross-bred between genetically modified Saccharomyces cerevisiae W303-1A G418R and Saccha
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/993520420c6646eb91cf167966d64bab
Publikováno v:
G3: Genes, Genomes, Genetics, Vol 10, Iss 9, Pp 3309-3319 (2020)
A growing body of evidence suggests that mutation rates exhibit intra-species specific variation. We estimated genome-wide loss of heterozygosity (LOH), gross chromosomal changes, and single nucleotide mutation rates to determine intra-species specif
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7b587ef11349469da5dd92c055bdd61a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Annamária Gerőcs, Tibor Nagy, Katalin Nemes-Barnás, János Májer, Barna Árpád Szőke, Róbert Kővágó, Frederico Magalhães, Brian Gibson, András Szekeres, Ákos Juhász, Katalin Posta, Ferenc Olasz
Publikováno v:
Fermentation, Vol 8, Iss 8, p 416 (2022)
Novel wine yeast strains have the potential to satisfy customer demand for new sensorial experiences and to ensure that wine producers have strains that can produce wine as efficiently as possible. In this respect, hybrid yeast strains have recently
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fc1231a3f1f444e59421ff1eca632628
Autor:
Warasirin Sornlek, Kittapong Sae-Tang, Akaraphol Watcharawipas, Sriwan Wongwisansri, Sutipa Tanapongpipat, Lily Eurwilaichtr, Verawat Champreda, Weerawat Runguphan, Peter J. Schaap, Vitor A. P. Martins dos Santos
Publikováno v:
Journal of Fungi, Vol 8, Iss 8, p 816 (2022)
Lactic acid (LA) is a promising bio-based chemical that has broad applications in food, nutraceutical, and bioplastic industries. However, production of the D-form of LA (D-LA) from fermentative organisms is lacking. In this study, Saccharomyces cere
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c90a696aea9846a8abe0c70833582e26
Autor:
Abhishek Dutta, Gen Lin, Ajith V. Pankajam, Parijat Chakraborty, Nahush Bhat, Lars M. Steinmetz, Koodali T. Nishant
Publikováno v:
G3: Genes, Genomes, Genetics, Vol 7, Iss 11, Pp 3669-3679 (2017)
Mutation and recombination are the major sources of genetic diversity in all organisms. In the baker’s yeast, all mutation rate estimates are in homozygous background. We determined the extent of genetic change through mutation and loss of heterozy
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/08a84c3aefed4563bef7f829e0889fd8
Autor:
Gerőcs, Annamária, Nagy, Tibor, Nemes-Barnás, Katalin, Májer, János, Szőke, Barna Árpád, Kővágó, Róbert, Magalhães, Frederico, Gibson, Brian, Szekeres, András, Juhász, Ákos, Posta, Katalin, Olasz, Ferenc
Publikováno v:
Fermentation
Volume 8
Issue 8
Pages: 416
Volume 8
Issue 8
Pages: 416
Novel wine yeast strains have the potential to satisfy customer demand for new sensorial experiences and to ensure that wine producers have strains that can produce wine as efficiently as possible. In this respect, hybrid yeast strains have recently
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.