Zobrazeno 1 - 10
of 101
pro vyhledávání: '"hulled wheat"'
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 17, p 4106 (2024)
Spelt Triticum aestivum L. subsp. spelta (cv. Wirtas), einkorn Triticum monococcum L. (cv. Samopsza) and emmer Triticum dicoccum Schrank (Schuebl) (cv. Płaskurka biała and Płaskurka ciemna) spring wheat cultivars were analyzed and compared to comm
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a1d9932c20254d5da7d1d93e91df9044
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Tulīd va Farāvarī-i Maḥṣūlāt-i Zirā̒ī va Bāghī, Vol 11, Iss 2, Pp 125-137 (2021)
Emmer tetraploid hulled wheats are considered as the ancestor of modern wheat and have considerable potential for durum wheat improvement, especially in terms of grain protein content. To investigate the response of emmer and durum wheats to differen
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e48b6ff070464a158cb94e7ad56711bc
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Monika Zrcková, Ivana Capouchová, Luboš Paznocht, Marie Eliášová, Petr Dvořák, Petr Konvalina, Dagmar Janovská, Matyáš Orsák, Lucie Bečková
Publikováno v:
Plant, Soil and Environment, Vol 65, Iss 5, Pp 260-266 (2019)
The study aimed at evaluating the total content of polyphenols (TPC) and phenolic acids (TPA) in grain of 4 spring einkorn, 4 emmer, 4 spelt and 4 common wheat genotypes cultivated under organic cropping system in two-year trials. The TPC and TPA wer
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/95f19db7925643b19d3b63a970b23ce9
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Jing Li, Yunfeng Jiang, Fangjie Yao, Li Long, Yuqi Wang, Yu Wu, Hao Li, Jirui Wang, Qiantao Jiang, Houyang Kang, Wei Li, Pengfei Qi, Jian Ma, Zhien Pu, Shoufen Dai, Yuming Wei, Youliang Zheng, Guoyue Chen
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 11 (2020)
Chinese endemic wheat, comprising Tibetan semi-wild wheat (Triticum aestivum ssp. tibetanum), Yunnan hulled wheat (T. aestivum ssp. yunnanense), and Xinjiang rice wheat (T. petropavlovskyi), are genetically and morphologically unique. To examine the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1fd523116ba44ff3b3b71595a725db54
Autor:
L. M. Babenko, H. M. Hospodarenko, R. V. Rozhkov, Y. F. Pariy, M. F. Pariy, A. V. Babenko, I. V. Kosakivska
Publikováno v:
Regulatory Mechanisms in Biosystems, Vol 9, Iss 2, Pp 250-257 (2018)
In today’s wheat production, the trends focused on the revival, selection and implementation of forgotten regional grain crops, the so-called "antique" cereals, have been clearly identified. One of these is the ancient hexaploid species of wheat
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/24089f59c7624655bdf42fe4b53beb48
Autor:
Bekir Atar, Burhan Kara
Publikováno v:
Turkish Journal of Agriculture: Food Science and Technology, Vol 5, Iss 2, Pp 159-163 (2017)
In spite of the low grain yield they produce, the hulled wheat have become even more important in recent years because of their resistance to negative environmental conditions and healthy nutritional content. The research was carry out in order to co
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7c4225ae317a4209af06de8db4160a81