Zobrazeno 1 - 10
of 61
pro vyhledávání: '"huitlacoche"'
Autor:
Isaac Tello-Salgado, Dulce Teresa Hernández-Castañeda, Elizur Montiel-Arcos, Elizabeth Nava-García, Daniel Martínez-Carrera
Publikováno v:
Agriculture, Vol 14, Iss 5, p 672 (2024)
The fungus Ustilago maydis produces galls or tumors on corn ears called corn smut or huitlacoche. Used for human consumption in several countries for its nutritional and sensory traits, huitlacoche is considered a delicacy in Mexican cuisine and has
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1f699041fb21482e9a48102cf9a2de4f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
L.X. López-Martínez, A. Aguirre-Delgado, H.K. Saenz-Hidalgo, J.J. Buenrostro-Figueroa, Hugo S. García, R. Baeza-Jiménez
Publikováno v:
Food Chemistry: Molecular Sciences, Vol 4, Iss , Pp 100076- (2022)
Huitlacoche (Ustilago maydis) is a staple food traditionally consumed in Mexico. On one hand, it is considered a pathogen and a devastating disease for maize (Zea mays), and, conversely, some reports highlight it as a culinary delight and a food alte
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ab9d19196b6d4f219a9b4b418d096e4f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Gloria A. Martinez-Medina, Mónica L. Chávez-González, Deepak Kumar Verma, L. Arely Prado-Barragán, Jose L. Martínez-Hernández, Adriana C. Flores-Gallegos, Mamta Thakur, Prem Prakash Srivastav, Cristóbal N. Aguilar
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 77, Iss , Pp 104326- (2021)
Macrofungi, mushrooms or higher fungi have been employed for medicinal and food purposes for decades, nevertheless, also represent, a novel and fruitful source of biologically relevant compounds, that could serve as health enhancers in diverse human
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ad4752395d034418a47bb5baed823c93
Autor:
Clemente Villanueva Verduzco, Cuauhtémoc Escalante Pérez, Evert Villanueva Sánchez, Jaime Sahagún Castellanos, Irma Sánchez Cabrera
Publikováno v:
Tropical and Subtropical Agroecosystems, Vol 23, Iss 3 (2020)
Background. In contract farming, planned production is desirable. The planned artificial production of huitlacoche can be achieved by successive sowing dates to guarantee the continuous supply of the product throughout the year. Objective. To analyze
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b33eade691ef480bbfd6b92de1f19644
Resumen La portada del volumen 6(23) representa un maíz infectado por el hongo huitlacoche (Ustilago maydis) y se realizó así por el mes patrio de México. Se representa algo propio del país, como lo es la gastronomía mexicana. El maíz, es un i
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::f22523926fc7c00e604066e1ed6fce61
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Andrés Adolfo Estrada-Luna, Alicia Chagolla López, Hilda Eréndira Ramos Aboites, Angelina Guerrero Ambriz, José Ruiz Herrera
Publikováno v:
Nova Scientia, Vol 2, Iss 4 (2014)
Introducción: Ustilago maydis es un hongo basidiomiceto que infecta al maíz y teozintle produciendo una enfermedad conocida como carbón común o huitlacoche. Actualmente no existen reportes acerca del secretoma del hongo cultivado bajo condiciones
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/07b1f87b742048caa826fae2c651a845
Autor:
Martha Concepción Pérez Díaz, Marco Antonio Sánchez Medina, María del Socorro Pina Canseco, Eduardo Pérez Campos, Unidad de Bioquímica e Inmunología, Instituto Tecnológico de Oaxaca, Oaxaca de Juárez, Oaxaca, México., Alma Dolores Pérez Santiago.
Publikováno v:
Jounal of Negative and No Positive Results, Vol 2, Iss 1, Pp 17-22 (2017)
Introduction: The corn and teosinte share morphological and molecular similarities latter being those that support the theory of teosinte (Zea parviglumis) as its predecessor, both species are attacked by specific pathogens like Ustilago maydis. Obje