Zobrazeno 1 - 10
of 48
pro vyhledávání: '"honey wine"'
Publikováno v:
Heliyon, Vol 9, Iss 6, Pp e16911- (2023)
Tej is an Ethiopian traditional alcoholic beverage with significant social and economic importance. Due to the spontaneous fermentation process of Tej, several issues such as safety, quality, and physicochemical properties of the final products is rq
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1ba21c9921384d8a9f7bf649d0cfc486
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 1, p 29 (2023)
Furfural is a naturally occurring compound in bee honey, classified as a fermentation inhibitor. The aim of this study was to ascertain the concentration of furfural in mead worts, prepared at room temperature (unsaturated) and heated to boiling for
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/010e82e227344408878dc3d4be8052b3
Publikováno v:
Kvasný průmysl, Vol 67, Iss 5, Pp 503-510 (2021)
Honey mead is a well-known conventional alcoholic beverage made by microbial fermentation of diluted honey. The selection of prospective yeasts for inoculation of honey-must with regard to honey mead quality determines the quality of mead production.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1c50256c899345e8833a53d67eb98001
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Molecules, Vol 27, Iss 14, p 4558 (2022)
Volatile profiles of unifloral honeys and meads prepared in different ways (boiled-saturated, not boiled-unsaturated) were investigated by headspace solid-phase micro extraction (HS-SPME) and dehydration homogeneous liquid–liquid extraction (DHLLE)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5da2dd56e1304f0db0be786fd6c17fcc
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Cornelia, Melanie, Talim, Gabriella
The characteristics of honey wine can be improved by the addition of fruits and herbs. Lemon and cinnamon contain phenolic and flavonoid compounds as antioxidant activities. This research aims to determine the effect of adding lemon and cinnamon towa
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::616d1436fc9cc401b5ebc9918fe4718a
Autor:
Cerar, Rok
Namen magistrske naloge je bil ugotoviti vpliv različnih vrst medu na potek alkoholne fermentacije in ovrednotiti fizikalno-kemijsko sestavo ter senzorične lastnosti pridelanih medic. V eksperimentalnem delu naloge smo pripravili šest vzorcev mede
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______3505::ee4bc49e80016894dec302dee84477d0
https://repozitorij.uni-lj.si/Dokument.php?id=154663&dn=
https://repozitorij.uni-lj.si/Dokument.php?id=154663&dn=
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 30, Iss 3, Pp 241-246 (2012)
The basic analytical parameters and aroma compounds of three Slovak and two South African meads were summarised. The ethanol concentration of the Slovak meads was about 13.5% (v/v), the residual sugars, depending on the mead style, ranged approximate
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/27a086e7c47c45a8adb44562f9e06f9c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.