Zobrazeno 1 - 10
of 480
pro vyhledávání: '"hofmeister effect"'
Publikováno v:
BioResources, Vol 19, Iss 4, Pp 7708-7722 (2024)
Hemicellulose is a renewable and environmentally friendly biomass polysaccharide. However, because of the low polymerization degree, conventional hemicellulose-based hydrogels often have poor mechanical properties, severely restricting their potentia
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/79fa473e0d62457f899a54abc990ee0a
Publikováno v:
Shipin Kexue, Vol 45, Iss 13, Pp 82-88 (2024)
In this study, the effects of four Hofmeister salts (KCl, NaCl, CaCl2 and MgCl2) at different concentrations (0.02, 0.04 and 0.06 mol/L) on gel properties and rheological properties of soy protein isolate (SPI) were systematically explored. The resul
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3e6b38118ab24a1a848368fee5ca08e2
Publikováno v:
Advanced NanoBiomed Research, Vol 4, Iss 9, Pp n/a-n/a (2024)
Hydrogels have been extensively used for tissue engineering applications due to their versatility in structure and physical properties, which can mimic native tissues. Although significant progress has been made toward designing hydrogels for soft ti
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2d48a48f1f2c4e98b6f7bdd00cf154e4
Autor:
Hu, Mingqiang a, Deng, Yingxue b, Qian, Xing a, Ye, Dezhan b, ⁎, Jiang, Xiancai a, ⁎, Xiao, Gao c, ⁎
Publikováno v:
In European Polymer Journal 11 December 2024 221
Autor:
Sergio Paoletti, Ivan Donati
Publikováno v:
Polysaccharides, Vol 4, Iss 3, Pp 271-324 (2023)
Calorimetric (from both isothermal micro-calorimetry and DSC), chiro-optical, viscometric and rheological data on aqueous solutions of pectic acid and low-methoxyl pectin (LMP), published over decades from different laboratories, have been comparativ
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0ec79a3c666a466da59f178f747f80e3
Publikováno v:
Advanced Science, Vol 11, Iss 4, Pp n/a-n/a (2024)
Abstract In addressing the demand for hierarchically mesoporous metal‐organic frameworks (HMMOFs) with adjustable large mesopores, a method based on the synergistic effects of low‐temperature microemulsions and Hofmeister ions is developed. Low t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1baf5b2e34e940269c58460a5ec12386
Autor:
Weichen Wei
Publikováno v:
Advanced Science, Vol 10, Iss 22, Pp n/a-n/a (2023)
Abstract Hofmeister effects play a crucial role in nanoscience by affecting the physicochemical and biochemical processes. Thus far, numerous wonderful applications from various aspects of nanoscience have been developed based on the mechanism of Hof
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f94841332f634d769690b20c1ef11f65
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.