Zobrazeno 1 - 10
of 1 408
pro vyhledávání: '"herring Clupea harengus"'
Autor:
Miroslava R. Atanassova, Janne K. Stangeland, Simon E. Lausen, Thomas H. Dahl, Trygg Barnung, Wenche E. Larssen
Publikováno v:
Fishes, Vol 9, Iss 11, p 456 (2024)
Norwegian spring spawning (NVG) herring milt is a raw material with high nutritional and functional values. However, its incorporation into food presents physicochemical and sensory challenges. Its high DNA content, the presence of TMA/TMAO and possi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c4b601f60a264d178bcfe1684fd05191
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Pekka J. Vuorinen, Reijo Käkelä, Tapani Pakarinen, Petri Heinimaa, Tiina Ritvanen, Soili Nikonen, Mervi Rokka, Marja Keinänen
Publikováno v:
Fishes, Vol 9, Iss 2, p 58 (2024)
Lipid-related thiamine (vitamin B1) deficiency of Baltic salmon (Salmo salar), the M74 syndrome, is generally caused by feeding on abundant young sprat (Sprattus sprattus) in the Baltic Proper, the main foraging area of these salmon. In 2014, a stron
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fdd1608b37e44424a203c7ac5a84297f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Frontiers in Marine Science, Vol 9 (2022)
Coastal areas are important habitats for early life stages of many fish species. These habitats are used as nursery grounds and can provide a significant contribution to the recruitment of a fish population. In 1919, standardized sampling with a beac
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/993c3a81ac68496fae6c30ef50d7349a
Autor:
Tone Aspevik, Silje Steinsholm, Birthe Vang, Mats Carlehög, Jan Arne Arnesen, Katerina Kousoulaki
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 8 (2021)
Protein hydrolysates based on salmon, mackerel, and herring heads and backbones were produced, and the sensory properties of the hydrolysates were evaluated by a highly trained sensory panel. The nutritional content of the products was evaluated, and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cbd3883fe1b64b0b945fbd72416f060f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Marja Keinänen, Soili Nikonen, Reijo Käkelä, Tiina Ritvanen, Mervi Rokka, Timo Myllylä, Jukka Pönni, Pekka J. Vuorinen
Publikováno v:
Biomolecules, Vol 12, Iss 4, p 526 (2022)
Signs of impaired thiamine (vitamin B1) status in feeding-migrating Atlantic salmon (Salmo salar) were studied in three Baltic Sea areas, which differ in the proportion and nutritional composition of prey fish sprat (Sprattus sprattus) and herring (C
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/319a471ff91f402caa78c6d857741942
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.