Zobrazeno 1 - 10
of 265
pro vyhledávání: '"hazelnut allergy"'
Publikováno v:
Health Problems of Civilization, Vol 17, Iss 4, Pp 299-305 (2023)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fb9715dfc1434f73868136672c46e8d9
Autor:
Alessandro Fiocchi, Linda Monaci, Elisabetta DeAngelis, Veronica Calandrelli, Lamia Dahdah, Rocco Valluzzi, Sara Urbani, Carmen Mazzuca, Stefania Arasi, Arianna Cafarotti, Carla Riccardi, Maria Cristina Artesani, Lorenza Putignani, Valentina Pecora, Valeria Marzano, Vincenzo Fierro
Publikováno v:
Clinical and Translational Allergy, Vol 13, Iss 9, Pp n/a-n/a (2023)
Abstract Background The frequency and severity of reactions in food‐allergic consumers exposed to unintentional food allergen contamination during production is unknown. To warn allergic consumers, it has been suggested for pre‐packaged foods to
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cdb9357396214146a52b8c918925f96b
Publikováno v:
Allergology International, Vol 71, Iss 2, Pp 236-247 (2022)
Background: In tree nut (TN) allergy, singleplex tests showed the diagnostic utility of rAna o 3, rCor a 14/nCor a 9, and nJug r 1/nJug r 4 for cashew/pistachio, hazelnut, and walnut allergies, respectively. However, disadvantages of the tests includ
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ea968f9ff36540e596469c19d90b9e68
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Children, Vol 10, Iss 3, p 585 (2023)
Hazelnut allergy is the most prevalent type of nut allergy in Europe, with symptoms that can range from mild, such as hives and itching, to severe, such as anaphylaxis, particularly in patients who are sensitized to highly stable allergens, such as s
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2313ba396acb47649b33bf1cea76c1c5
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Marjolein Vandekerckhove, Bart Van Droogenbroeck, Marc De Loose, Katleen Coudijzer, Marc Coppens, Philippe Gevaert, Hilde Lapeere
Publikováno v:
Clinical and Translational Allergy, Vol 8, Iss 1, Pp 1-7 (2018)
Abstract Background Double-blind, placebo-controlled food challenge (DBPCFC) is considered the gold standard for food allergy diagnosis. However, this test is rarely performed routinely in clinical practice because of various practical issues, e.g. t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ae680800bcb842d9954f1ef23b66e941
Autor:
Teresa Valbuena, Marta Reche, Guadalupe Marco, Inmaculada Toboso, Anna Ringauf, Israel J. Thuissard-Vasallo, Daniel Lozano-Ojalvo, Mónica Martínez-Blanco, Elena Molina
Publikováno v:
Foods, Vol 10, Iss 10, p 2463 (2021)
Oral food challenge (OFC) remains the gold standard for the diagnosis of food allergies. However, this test is not without risks, given that severe allergic reactions can be triggered while it is conducted. The purpose of this study is to identify po
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/766bbd8cc4af4072a5a8092d89afc93c
Publikováno v:
Medicina, Vol 57, Iss 1, p 67 (2021)
Background and Objectives: Hazelnuts are frequently involved in IgE-mediated reactions and represent the main culprit of nut allergy in Europe. The clinical presentation varies from mild symptoms limited to the oropharynx [oral allergy syndrome (OAS)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/13a71459b8a441d0b218ac5de047b570